Complicele lui Petru Nica din "Jaful secolului", eliberat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gabriel Velescu, unul dintre complicii lui Petru Nica, din dosarul "Jaful secolului", a fost pus în libertate în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce magistraţii Curţii de Apel

Gabriel Velescu, unul dintre complicii lui Petru Nica, din dosarul "Jaful secolului", a fost pus în libertate în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis revocarea mandatului său de arestare.

Magistraţii nu şi-au motivat încă hotărârea. Gabriel Velescu a fost arestat în iulie 2004, după ce poliţiştii au căutat câteva zile autorii unui furt de 100 miliarde de lei, dintr-o maşină blindată aparţinând CPI Security. Petru Nica a fost descoperit într-o vilă din Snagov, unde erau şi mare parte din banii furaţi.

Alţi bani au fost găsiţi în casa în care locuia iubita lui Velescu. În 2006, Tribunalul Bucureşti i-a condamnat la câte 14 ani de închisoare pe Petru Nica, Gabriel Velescu şi Aurelian Paven. De asemenea, cei trei au mai fost obligaţi, în solidar, să plătească opt miliarde de lei vechi, sumă nedescoperită în timpul anchetei în acest dosar. Curtea de Apel a menţinut pedepsele, însă instanţa supremă a trimis dosarul la tribunal pentru rejudecare.

Conform rechizitoriului, Velescu şi Paven l-au aşteptat pe Petru Nica - şoferul autospecialei de la CPI Security - pe traseu, pe DN 1, cu o maşină. Ei au mers apoi în spatele autospecialei până în apropierea restaurantului "Cocoşatul" din cartierul Băneasa, unde Nica a oprit maşina, iar colegul care îl însoţea, Dan Vlăsceanu, a coborât să facă o serie de cumpărături.

Nica a plecat apoi cu autospeciala, iar cei doi complici l-au însoţit până pe strada Madrigalului, pe malul lacului Herăstrău, unde a fost descoperită maşina abandonată.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite