"Complexul România", povestea unui vis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O piesă care vorbeşte despre doi colegi de clasă pe care Revoluţia îi desparte. Unul dintre ei va fi responsabil cu realizarea năzuinţelor. Regia piesei, pe care scriitoarea Mihaela

O piesă care vorbeşte despre doi colegi de clasă pe care Revoluţia îi desparte. Unul dintre ei va fi responsabil cu realizarea năzuinţelor.

Regia piesei, pe care scriitoarea Mihaela Michailov a spus că a scris-o în clipuri, nu în scene sau acte, este semnată de Alexandra Badea. Spectacolul spune povestea unor puşti pe care Revoluţia îi prinde împreună şi apoi îi desparte, pentru că unul dintre ei moare. Colegul lui de clasă, şi cel mai bun prieten de altfel, încearcă să-i ducă visul mai departe şi construieşte o spălătorie de maşini.

"Ce consider eu important este faptul că nu e un text despre o Românie complexată, aşa cum poate să trădeze titlul, şi nici despre o Românie mizeră, ci povestea unei Românii care poate merge mai departe, care se poate reconstrui. Este piesa unui vis, cine reuşeşte să ducă mai departe un vis, cine supravieţuieşte şi cine şi-l asumă până la capăt, asta este tema principală în piesă", a explicat Michailov.

"Complexul România" a câştigat în 2006 premiul UNITER pentru cea mai bună piesă a anului. Este un spectacol pe care merită să îl urmăriţi şi se joacă la Sala Atelier a Teatrului Naţional I. L. Caragiale din Bucureşti. Preţul unui bilet la acest spectacol costă 28 lei (15 lei doar pentru ultimul rând din sectoarele B şi D).

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite