Competiţie acerbă pe piaţa băuturilor răcoritoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Competiţie acerbă pe piaţa băuturilor răcoritoare
Competiţie acerbă pe piaţa băuturilor răcoritoare

Piaţa internă a băuturilor răcoritoare, dominată de Coca Cola, Pepsi Americas, Romaqua şi European Drinks are, din această lună, un nou competitor, ca urmare a intrării în România a companiei americane RC Cola International.

Royal Crown Cola (RC), al treilea producător mondial de cola, va investi în următorii trei ani, două milioane de euro pentru a-şi poziţiona băuturile răcoritoare pe piaţa din ţara noastră. „Intenţionăm să plasăm produsul pe piaţa din România alături de brandurile mari existente deja. Astfel, ne-am propus ca în primul an al dezvoltării să aducem produsul în 15.000 de magazine“, a declarat Francis Lamprea, directorul general al producătorului american. 

Românii beau prea puţine sucuri
Românii au băut anul trecut, peste trei miliarde de litri de băuturi nonalcoolice, care include apa minerală, sucurile şi nectarurile, potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare Canadean. Principalii producători de băuturi răcoritoare din România sunt Coca-Cola, Pepsi Americas, European Drinks, Romaqua, Maspex Tymbark, Pfanner, Parmalat şi Biborţeni.
Consumul anual de apă îmbuteliată din România este de aproximativ 42 de litri pe cap de locuitor. La sucuri, consumul mediu pe plan intern este de şase litri pe an pe cap de locuitor, faţă de 12 litri în Bulgaria, conform informaţiilor primite de la producători.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite