Companiile de pensii plusează pentru atragerea de noi clienţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administratorii au mărit comisionul agenţilor de marketing pentru atingerea cotei de piaţă prognozate Compania, autorizată pe ambele sisteme de pensii (obligatorii şi facultative), a

Administratorii au mărit comisionul agenţilor de marketing pentru atingerea cotei de piaţă prognozate

Compania, autorizată pe ambele sisteme de pensii (obligatorii şi facultative), a atras 4.820 de clienţi pe pensiile private obligatorii în prima zi a campaniei de aderare şi urmăreşte atragerea a 150-200.000 de contribuitori. În Ungaria, compania este lider de piaţă şi a avut un randament în ultimii cinci ani de 9,83%.

OTP Fond de Pensii vrea să ducă o campanie transparentă de informare pentru participanţii la pilonul II şi va afişa zilnic şi gratuit, pe site, informaţiile despre conturile individuale. "Recomand participanţilor la fondurile de pensii să nu aştepte doi ani pentru a se edifica asupra randamentelor fondului unde a contribuit, ci să urmărească evoluţia acestora la şase-şapte luni", a declarat Marius Floarea, preşedintele OTP Fond de Pensii.

"Reţeaua noastră numără 2.103 agenţi de marketing autorizaţi, la care se adaugă şapte brokeri. Comisionul mediu pentru fiecare client atras care va reveni unui agent se ridică la 30 de euro", a adăugat Floarea.
Acesta a apreciat că în prima zi a campaniei de aderare au fost semnate peste 150.000 de contracte, adică 5% din totalul vizat al pieţei, de 2,7-3 milioane de potenţiali clienţi.

Comisioanele plătite agenţilor vor depăşi 100 milioane de euro

"În ultimele trei zile, unii administratori au decis să majoreze comisioanele care urmează să fie încasate de agenţi pentru a-i stimula şi mai mult, iar reacţia clienţilor mari este de aşteptare. Vor semna pentru cine va da mai mult", a declarat Floarea.

Reprezentantul OTP Fond de Pensii a atras atenţia că un comision ridicat înseamnă cheltuieli mai mari, care vor fi recuperate într-un interval de timp mai îndelungat, cu impact asupra rentabilităţii activităţii administratorului şi randamentelor furnizate clienţilor. Florea a apreciat că suma alocată comisioanelor care vor fi plătite agenţilor va depăşi 100 milioane de euro la nivelul pieţei.

Investiţii majoritare în instrumente cu venit fix

Sumele atrase de la clienţi vor fi investite în proporţie de 66% în instrumente cu venit fix şi risc scăzut, iar 25%, în acţiuni listate. În afară de domeniul pensiilor private, grupul OTP este prezent în România şi în sectorul bancar (OTP Bank România), al asigurărilor (OTP Garancia Asigurări), al leasingului (OTP Leasing România) şi al administrării de active (OTP Fund Management). Compania are un capital social de opt milioane de euro.

Ultima societate va fi autorizată până la finele lunii septembrie şi va lansa fonduri mutuale închise şi deschise, precum şi conturi individuale. OTP Strateg Fond de Pensii Facultative va demara activitatea pe piaţa pensiilor facultative (pilonul III) până la sfârşitul lunii septembrie, a mai spus preşedintele OTP Fond de Pensii, Marius Floarea.

Fondul OTP Strateg Fond de Pensii Facultative şi OTP Fond de Pensii Administrate Privat au fost autorizate de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) şi vor oferi investiţii cu grad de risc mediu pentru fiecare pilon.

Compania OTP Fond de Pensii, parte a OTP Group (Ungaria), a fost înfiinţată cu scopul de a administra fonduri de pensii private obligatorii în conformitate cu noile reglementări din domeniu. Acţionarii companiei sunt OTP Penztárszolgáltató ZRT, cu 51% din titluri, şi OTP Garancia Biztositó ZRT - 49%.

Societate

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite