Companiile aeriene care opereaza in Romania sunt sigure

0
Publicat:
Ultima actualizare:

In ultimele luni, accidentele aviatice soldate cu sute de victime s-au tinut lant. Cat de sigur e sa te mai urci in avion ne-a spus Dan Andrei, directorul Aviatiei Civile Romane - Care credeti ca

In ultimele luni, accidentele aviatice soldate cu sute de victime s-au tinut lant. Cat de sigur e sa te mai urci in avion ne-a spus Dan Andrei, directorul Aviatiei Civile Romane
- Care credeti ca sunt cauzele pentru care, intr-un timp atat de scurt, au avut loc atat de multe catastrofe aeriene?
- Nu vad o legatura intre ele. Au avut loc in zone diferite si au fost cauze diferite. In doua cazuri, un factor contributiv il reprezinta conditiile meteo nefavorabile. Celelalte aeronave au avut deficiente tehnice. Chiar daca, in ultima perioada, s-a dezvoltat foarte mult traficul aerian, aceste catastrofe sunt incluse in factorul de risc admis.
- Companiile care opereaza in Romania sunt sigure?
- Fara doar si poate. In general, in Europa, standardele de siguranta sunt indeplinite. In ceea ce ne priveste, indeplinim aceste standarde si ca autoritate aeronautica, si din punct de vedere al operatorilor.
- Vor fi luate masuri suplimentare pentru prevenirea accidentelor aviatice cauzate de motive tehnice?
- In momentul de fata, la nivel european exista intentia de a se crea conditii armonizate pentru operatorii straini. Acest lucru inseamna ca atunci cand un stat refuza un operator din anumite motive, acesta nu va mai fi primit in toata Europa. Pentru aceasta, vor trebui stabilite criterii clare, dar si conditii pentru scoaterea operatorului respectiv de pe asa-numita lista neagra.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite