Compania americană Smithfield Foods, acuzată că se află la originea gripei porcine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţia internaţională neguvernamentală Graina acuzat aseară că la originea virusului gripei porcine s-ar afla crescătoriile industriale de porci ale companiei Granjas Carroll, filială a concernului american Smithfield Foods, cel mai mare producător şi procesator de carne de porc din lume, scrie publicaţia columbiană Semana, citată de Agerpres.

Grain a prezentat recent un raport detaliat cu privire la posibila cauză a apariţiei acestui virus extrem de periculos . În document se explică faptul că apariţia virusului este rezultatul combinării mai multor tulpini de viruşi, respectiv al gripei porcine, al gripei aviare şi al gripei umane, a cărei evoluţie este cauzată de condiţiile inadecvate de depozitare şi de igienă în crescătoriile industriale transnaţionale.

În documentul Grain se afirmă că locuitorii din La Gloria, comunitate în statul Veracruz (Mexic), unde au fost înregistrate primele cazuri de gripă porcină, au atras atenţia în ultima vreme în legătură cu contaminarea provocată de imensa crescătorie de porci creată recent în zonă de Granjas Carroll.  

Virusul gripei porcine a ucis până acum 168 de oameni în Mexic, dintre care 12 cazuri au fost deja confirmate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite