Compania din Dubai renunţă la controversata tranzacţie portuară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

americane, ceea ce a permis şefului Executivului american să iasă cu faţa curată din cea mai serioasă încercare politică internă de când se află la Casa Albă.Practic, dacă Bush şi-ar fi

americane, ceea ce a permis şefului Executivului american să iasă cu faţa curată din cea mai serioasă încercare politică internă de când se află la Casa Albă.
Practic, dacă Bush şi-ar fi dus la capăt intenţia de a se opune iniţiativei legislative de blocare a tranzacţiei s-ar fi pomenit în conflict cu propriul său Partid Republican, majoritar în ambele Camere ale Congresului. În ultimele zile, poşta electronică şi liniile telefonice ale congresmenilor au fost, literalmente, inundate de protestele indignate ale cetăţenilor potrivnici tranzacţiei, sondajele arătând că peste două treimi din americani consideră greşită poziţia preşedintelui Bush. Mai mult, au existat voci care au incriminat legăturile de afaceri dintre familia Bush şi Emiratele Arabe Unite. Or, într-un an electoral, parlamentarii americani pur şi simplu nu-şi puteau permite să ignore starea de spirit a opiniei publice.
"Este ridicol să se cheltuiască miliarde de dolari în baza Legii Securităţii Interne şi în acelaşi timp să se deschidă larg porţile unei tranzacţii ce pune în pericol securitatea noastră", se afirma într-o declaraţie de protest parvenită Congresului.
Totuşi, nu se ştie încă dacă parlamentarii se vor declara complet satisfăcuţi cu soluţia intervenită. "Va trebui ca firma americană care va prelua tranzacţia să nu aibă nicio legătură cu firma din Dubai şi abia atunci va fi o victorie covârşitoare pentru noi", a declarat congresmenul Pete King, unul din adversarii înverşunaţi ai preşedintelui în acest litigiu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite