Comisia Tismăneanu, încă un turnător

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tismăneanu: Dacă există, trebuie să se retragăProfesorul Vladimir Tismăneanu a declarat ieri, pentru Adevărul, că nu poate face niciun comentariu până în momentul în care CNSAS nu va da un



Tismăneanu: Dacă există, trebuie să se retragă
Profesorul Vladimir Tismăneanu a declarat ieri, pentru Adevărul, că nu poate face niciun comentariu până în momentul în care CNSAS nu va da un verdict despre o posibilă colaborare cu Securitatea a unui membru al Comisiei prezidenţiale pentru cercetarea crimelor comunismului. "Nu am competenţe într-un astfel de caz şi nici acces la astfel de dosare. Este strict de competenţa CNSAS să spună acest lucru", a precizat el. "Este de dorit ca un astfel de personaj, dacă există, să-şi analizeze trecutul şi să ia decizia retragerii din Comisie", a mai declarat Tismăneanu. Profesorul de la Maryland University ne-a precizat că Sorin Antohi şi-a dat demisia din Comisie în data de 24 mai şi că nu a participat la nicio reuniune a acesteia.

Ticu Dumitrescu îi cere nume lui Roncea
Constantin Ticu Dumitrescu, membru atât în Comisia Tismăneanu, cât şi în CNSAS, a precizat, pentru Adevărul, că Victor Roncea trebuie să spună cine este cel pe care îl bănuieşte. "Mi se pare hazardată declaraţia. Când ştii ceva, trebuie să spui. Este un fel ca să ne dăm mari. De ce nu sunt trei sau şapte informatori în Comisie? Dacă ştie, să spună", susţine acesta.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite