Comisia Europeană invocă "bunul-simţ" în cazul taxei auto

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Bunul-simţ ne spune că taxele de mediu sunt mai mari pentru produsele murdare, iar reducerile de taxe sunt oferite pentru produsele curate", a declarat, ieri, purtătorul de cuvânt al

"Bunul-simţ ne spune că taxele de mediu sunt mai mari pentru produsele murdare, iar reducerile de taxe sunt oferite pentru produsele curate", a declarat, ieri, purtătorul de cuvânt al comisarului european al mediului, Stavros Dimas, pentru revista de mediu "Green Report".

Întrebat despre taxa de poluare propusă de guvernul român, acesta a precizat că, "întrucât nu există legislaţie europeană în acest caz, este o problemă a guvernului naţional". Comisarul a adăugat, pentru "Green Report", că Executivul european încurajează "sistemele de taxare care prevăd stimulente financiare pentru produsele curate". El a precizat că există foarte multe exemple de taxe auto aplicate cu succes în alte state membre. "Este important ca taxele ecologice să nu fie văzute ca moduri ascunse de a strânge venituri în plus", a mai spus Dimas.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite