Comisia Europeană cere României să combată comerţul cu ovule umane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"România rămâne o ţară de tranzit în traficul de persoane şi, într-o mai mică măsură, ţară de origine şi de destinaţie", iar Agenţia Naţională pentru Prevenirea Traficului de Fiinţe

"România rămâne o ţară de tranzit în traficul de persoane şi, într-o mai mică măsură, ţară de origine şi de destinaţie", iar Agenţia Naţională pentru Prevenirea Traficului de Fiinţe Umane şi Monitorizare a Asistenţei Acordate Victimelor Traficului "are nevoie de resurse umane şi financiare substanţiale, după cum are nevoie şi de un sistem IT, pentru constituirea unei baze de date care să cuprindă victimele traficului de fiinţe umane, revenite în România, pentru a fi asistate fără întârziere", se arată în Raportul Comisiei Europene, prezentat recent la Strasbourg. Din octombrie 2005, zece reţele de trafic au fost "nimicite", s-au înregistrat 567 de delicte înregistrate, 94 de arestări, iar 310 victime ale traficului de fiinţe umane au fost identificate. Raportul subliniază şi necesitatea combaterii procesului de comercializare a ovulelor umane, în sine, precum şi finalizarea anchetelor în acest caz. "România a făcut anumite progrese în lupta contra traficului de fiinţe umane, dar capacităţile administrative şi operaţionale rămân încă slabe", se mai arată în raport.

Mamele în dificultate, fără asistenţi sociali
Raportul Comisiei Europene atrage atenţia că nu există suficienţi asistenţi sociali care să sprijine în timpul sarcinii femeile în dificultate şi că aceştia nu beneficiază de acces adecvat în maternităţile spitalelor. În ceea ce priveşte "protecţia copilului", documentul întocmit de oficialii europeni pune accent pe reuşitele din domeniu: implementarea unui plan de acţiune pentru noua legislaţie în domeniu, legislaţia conformă cu practicile UE, scăderea constantă a numărului de copii instituţionalizaţi, creşterea numărului de cereri de adopţie naţională, care depăşeşte, în acest moment, numărul de copii adoptabili, creşterea numărului de copii plasaţi în familii substitutive sau în grija asistenţilor maternali.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite