Comisarul escroc rămâne fără avere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stelică Barna, fost comisar-şef la Garda Financiară Bucureşti
Stelică Barna, fost comisar-şef la Garda Financiară Bucureşti

Stelică Constantin Barna, fostul comisar-şef al Gărzii Financiare Bucureşti, demis în urma unei investigaţii „Adevărul“, este la un pas de a rămâne fără 750.000 de euro din averea sa, bani pe care nu îi poate justifica.

Comisia de Cercetare a Averilor de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a admis, ieri, sesizarea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) şi a sesizat Curtea de Apel pentru confiscarea averii nejustificate a lui Stelică Constantin Barna.

Inspectorii ANI descoperiseră în iunie anul acesta că averea funcţionarului public era cu 740.776 de euro mai mare faţă de veniturile realizate în perioada 2004 - 2011, sumă pe care Barna nu a putut-o justifica în faţa inspectorilor de integritate.

Suspendat din funcţie

O investigaţie a ziarului „Adevărul", legată tot de averea comisarului-şef, a dus la suspendarea lui Barna din funcţia de conducere deţinută la Garda Financiară Bucureşti. Reporterii au descoperit cum firma lui Stelică Constantin Barna, Anaem Exim SRL, a fost pasată unui şomer din Basarabia cu scopul înstrăinării unor datorii de 6,7 milioane de euro.

Astfel, Barna pusese în practică metodele aplicate de evazioniştii pe care el ar fi trebuit să-i prindă. Ziarul mai arăta că Stelică reuşise în doar trei ani de conducere a Gărzii Financiare să îşi ridice în comuna natală Ciocârlia un adevărat imperiu imobiliar: trei vile şi un motel. 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite