Comisarul-sef adjunct al Garzii Financiare Harghita - spaga 3 BMW-uri si 30.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecatorii Tribunalului Bucuresti au decis, ieri, arestarea preventiva, pentru 29 de zile, a adjunctului sefului Garzii Financiare Harghita in dosarul in care este urmarit penal in legatura cu

Judecatorii Tribunalului Bucuresti au decis, ieri, arestarea preventiva, pentru 29 de zile, a adjunctului sefului Garzii Financiare Harghita in dosarul in care este urmarit penal in legatura cu favorizarea afaceristului Csibi Istvan. Stefan Gogu, al doilea om din conducerea Garzii Financiare Harghita, a fost retinut, miercuri, de procurorii Parchetului National Anticoruptie, fiind primul reprezentant al unei institutii de stat pentru care se ia o astfel de masura in cazul Csibi Istvan. Procurorii il acuza pe Stefan Gogu de luare de mita, abuz in serviciu si folosirea de informatii detinute in virtutea functiei, ambele in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase materiale necuvenite, toate in forma continuata si aflate in concurs real. Anchetatorii sustin ca Stefan Gogu, comisar-sef adjunct al Garzii Financiare Harghita, a primit drept mita de la Csibi Istvan, direct sau indirect, 30.000 de euro si 3 autoturisme de lux marca BMW, beneficiind, totodata, de intocmirea unor proiecte pentru mai multe case de vacanta si chiar de lucrari de constructie. Aceiasi anchetatori au stabilit ca, in perioada 1999-2003, Stefan Gogu l-a sprijinit pe omul de afaceri Csibi Istvan sa obtina, prin fraudarea bugetului de stat, venituri ilicite de aproape 300 de miliarde de lei. De asemenea, in exercitarea atributiilor de serviciu conferite prin lege, comisarul-sef a furnizat afaceristului o serie de informatii in legatura cu eventuale controale ale institutiilor abilitate la firmele patronate sau administrate de acesta sau a interzis angajatilor din subordine sa verifice respectivele societati. "Exista indicii certe ca, in schimbul primirii unor importante sume de bani si a unor bunuri, inculpatul l-a consiliat si chiar i-a acordat protectie afaceristului", sustin procurorii PNA. Pana in prezent, in cazul favorizarii omului de afaceri Csibi Istvan au fost verificate opt persoane cu functii de conducere, respectiv magistrati, ofiteri ai Politiei si ai Garzii Financiare.
Ultima ora
Trei politisti harghiteni - cercetati de PNA in cazul Csibi Istvan
Trei politisti harghiteni sunt cercetati de procurorii Parchetului National Anticoruptie (PNA) in cazul omului de afaceri Csibi Istvan. Chestorul principal Dumitru Sorescu a declarat, joi, presei muresene, ca trei politisti harghiteni sunt cercetati de PNA in ancheta legata de omul de afaceri harghitean Csibi Istvan. Seful Politiei Romane nu a dezvaluit identitatea acestora, precizand numai ca nici unul dintre ei nu face parte din conducerea Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Harghita. "Sunt politisti legat de care PNA s-a sesizat privind posibile implicatii in cazul Csibi Istvan. Sunt politisti care au fost in contact cu societatile comerciale ale lui Csibi, dar nu din conducere", a afirmat chestorul principal Sorescu. Totodata, seful Politiei Romane a spus ca Csibi este "liber sa faca denunt" impotriva adjunctului sefului IJP Harghita, despre care omul de afaceri ar fi spus ca "i-a facut casa si masina".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite