Combustibili cu etanol, în SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Departamentul american de Energie explorează utilitatea produselor pe bază de benzină cu un conţinut ridicat de etanol, a anunţat un oficial al acestui departament, citat de Reuters. "Vom testa

Departamentul american de Energie explorează utilitatea produselor pe bază de benzină cu un conţinut ridicat de etanol, a anunţat un oficial al acestui departament, citat de Reuters. "Vom testa E12, E15 şi, eventual, E20 şi vom lucra cu Agenţia pentru Protecţia Mediului", a declarat Alexander Karsner, secretarul adjunct pentru eficienţă energetică şi energie regenerabilă.

E10 este simbolul unui combustibil ce conţine 10% amestec de etanol. Cu el pot funcţiona fără probleme cele mai multe dintre maşinile americane. "Nu am certificat combustibili în afară de E10, cu excepţia E85, dar, ca exemplu, în Brazilia, nu există combustibil sub E22, acesta fiind produsul lor pe bază de benzină înainte de a ajunge la produsele pe bază de etanol", a mai spus Karsner.

Maximizarea utilizării E10 este o prioritate, mai ales în sud-est, unde normele limitează folosirea combustibililor pe bază de amestec de etanol. Preşedintele George W. Bush a spus, într-un cadru oficial, că unul dintre obiectivele de interes naţional este creşterea producţiei de combustibili alternativi cu 35 miliarde de galoane, în fiecare an, până în 2017.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite