Comăneşti, capitala zborului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru parapante cu motor, patru motodeltaplane şi aeromodelele vor face un miting aviatic reuşit Vineri, sâmbătă şi duminică, oraşul Comăneşti din judeţul Bacău va găzdui

Patru parapante cu motor, patru motodeltaplane şi aeromodelele vor face un miting aviatic reuşit

Vineri, sâmbătă şi duminică, oraşul Comăneşti din judeţul Bacău va găzdui festivalul de zbor "Cer senin", aflat la a treia ediţie. Organizatorii speră la o participare-record.

"Vom avea mai mulţi piloţi din ţară, din Timişoara, Cluj, Bucureşti, Bacău, Piatra Neamţ, Braşov şi alte oraşe. Vor fi patru parapante cu motor, patru motodeltaplane, aeromodele şi probabil câteva zeci de parapante simple şi duble. Sperăm să fie vremea bună, aceasta este singura necunoscută, în condiţiile în care nu am întâmpinat probleme cu organizarea. Am găsit sprijin, ca în fiecare an, la Primăria şi Consiliul Local Comăneşti, dar şi la câţiva sponsori. Sperăm să fie un miting aviatic reuşit, este singurul moment în care se găsesc în acelaşi loc parapante, parapante cu motor şi motodeltaplane, deoarece relieful permite acest lucru.

Startul festivalului s-a dat ieri

"Vom avea şi o serie de surprize pentru publicul participant", spune Florin Ichim, organizatorul festivalului şi unul dintre piloţi. "Îi aşteptăm pe locuitorii oraşului nostru, sperăm să fie o ediţie cel puţin la fel de reuşită ca şi cele anterioare. Vor fi multe surprize şi ne bucurăm că oraşul Comăneşti devine pentru trei zile un punct de reper pentru aviatori şi nu numai", declară primarul oraşului Comăneşti, Viorel Miron. Startul festivalului va fi dat vineri, în jurul prânzului, când vor începe şi zborurile. Locaţia este aceeaşi ca în anii trecuţi, în locul numit "Galion" din cartierul Ţupan. La ora 17 sunt aşteptate MIG-urile Bazei 95 Aeriană Bacău, două elicoptere şi paraşutiştii militari, cu condiţia ca situaţia vremii să permită. Sâmbătă programul include, în afara showului aviatic, un concert, iar festivalul se va încheia duminică, cu o festivitate de premiere.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite