Comando vânătoresc pentru vulpile din Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înmulţirea focarelor de rabie din judeţul Sibiu a determinat autorităţile să decreteze o adevărată stare de urgenţă în localităţile unde au fost depistate vulpi turbate. Şi asta

Înmulţirea focarelor de rabie din judeţul Sibiu a determinat autorităţile să decreteze o adevărată stare de urgenţă în localităţile unde au fost depistate vulpi turbate. Şi asta pentru că au fost confirmate 12 focare de rabie.

"DSV Sibiu a distribuit 44.000 doze de vaccin antirabic, fiind vaccinate până la această dată 42.000 de capete de animale receptive", a anunţat Cornel Muntean, director executiv DSV Sibiu. Şeful Autorităţii de Sănătate Publică Sibiu, Dorina Păcuraru, a declarat că există deja în supraveghere şi 15 oameni care au fost vaccinaţi antirabic.

Liber la împuşcat vulpi

Şeful Direcţiei Silvice din Sibiu, Robert Blaj, a anunţat că pentru astăzi este pregătită o acţiune de vânătoare pe fondul de la Răşinari pentru împuşcarea vulpilor. "Direcţia Silvică Sibiu a organizat încă de acum trei săptămâni acţiuni de recoltare a vulpilor pe cele 17 fonduri de vânătoare pe care le are în gestiune, vulpi care vor fi predate spre analiză la DSV", a precizat Blaj.

Prefectul Ilie Mitea a precizat că a solicitat factorilor de decizie să ia măsuri urgente pentru a eradica focarele existente şi pentru prevenirea transmiterii bolii la om. Mai mult, prefectul a cerut iniţierea de campanii de vaccinare şi pentru animalele sălbatice. "Pentru a evita transmiterea la om, am luat hotărârea de a acorda o atenţie maximă colectării şi vaccinării câinilor vagabonzi", a precizat prefectul Mitea. De asemenea, a fost restricţionată circulaţia animalelor în focar şi în zona de supraveghere şi a fost interzisă organizarea de târguri de animale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite