Comando politic pentru salvarea Parcului Bordei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În disputa pentru spaţiul verde a intrat şi primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, care l-a făcut "măgar, hoţ şi nemernic" pe primarul general Adriean Videanu, după ce acesta l-a dat

În disputa pentru spaţiul verde a intrat şi primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, care l-a făcut "măgar, hoţ şi nemernic" pe primarul general Adriean Videanu, după ce acesta l-a dat afară din birou

Retrocedarea Parcului Bordei a devenit motiv de ceartă între politicienii din Capitală. Diverse figuri politice, alături de organizaţii civice au protestat în ultimele zile pe motiv că Primăria Capitalei nu se implică activ în păstrarea parcului. Ieri ar fi trebuit ca militanţii să organizeze un miting în faţa sediului Primăriei Capitalei, însă administraţia nu şi-a dat acordul. Lobby-ul a culminat cu declaraţia preşedintelui PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, prin care l-a jignit pe primarul general Adriean Videanu.

Marian Vanghelie, alături de secretarul social-democraţilor din Capitală, Aura Vasile, dar şi de senatorul PD Marius Marinescu, a organizat o întâlnire pentru a protesta faţă de decizia de a transforma Parcul Bordei în cartier de lux. Celor trei oameni politici, împreună cu avocata Paula Iacob li s-au alăturat, în interiorul Grădinii Cişmigiu, câteva zeci de persoane. Pentru că mitingul nu a fost autorizat, politicienii şi reprezentanţii organizaţiilor civice au decis să meargă să depună un memoriu primarului general.

Jigniri în locul negocierilor

Vanghelie, Aura Vasile, avocata Paula Iacob şi Marius Marinescu au intrat în biroul primarului general solicitându-i acestuia să "ia atitudine faţă de distrugerea zonelor verzi" şi să le autorizeze acţiuni de protest pentru salvarea Parcului Bordei. Videanu nu a fost mulţumit de componenţa delegaţiei şi le-a cerut să iasă afară din birou. De aici a început războiul lui Vanghelie. "Ăsta e un măgar, un hoţ şi un nemernic. A zis că nu face niciun demers, că nu discută în demersuri demagogice", a spus Vanghelie după ce a fost "poftit" afară din birou de Adriean Videanu. Vanghelie a mai spus că, în calitate de preşedinte al social-democraţilor bucureşteni, le va cere parlamentarilor să iniţieze un proiect de lege pentru a amenda Legea 10, astfel încât parcuri şi zone verzi să nu mai poată fi retrocedate.

"Cu Vanghelie nu poţi vorbi civilizat"

Primarul Adriean Videanu a evitat să comenteze jignirile pe care i le-a adus colegul său din sectorul 5 al Capitalei. Edilul-şef a spus că va lua în calcul informaţiile transmise de avocata Paula Iacob.

"Am avut un dialog civilizat cu doamna avocat. Voi aproba un miting, dar nu în faţa primăriei, pentru că primăria nu are nicio treabă în această chestiune", a explicat primarul general. Adriean Videanu a precizat că îi va informa şi pe consilierii generali că mai multe organizaţii civice au atacat în instanţă dreptul de proprietate al lui Costanda. Primarul general nu poate garanta însă că proiectul pentru aprobarea planurilor de urbanism cerute de omul de afaceri va fi scos din dezbateri.

"Primarul general nu poate comenta o hotărâre judecătorească, rămasă definitivă şi irevocabilă. Sub sancţiunea penală, el trebuie să creeze premisele punerii în aplicare a acelei decizii. Nu am calitatea şi nu pot comenta acest lucru", a adăugat Videanu.

Parc în locul Depoului Victoria

După hotărârea instanţei, Primăriei Capitalei i-au rămas prea puţine soluţii pentru a salva Parcul Bordei. Şi asta pentru că omul de afaceri Costel Costanda nu a acceptat alte variante imobiliare ale municipalităţii. Aşa că există şi o soluţie în ultimă instanţă. "O soluţie de compromis în privinţa scandalului Bordei este ca cele 3,8 hectare pe care primăria le are la Depoul Victoria să le transformăm în parc. Amenajăm un spaţiu verde în acea locaţie, în compensaţie pentru acest teren", conchide Videanu.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite