Colonelul Bălan, condus pe ultimul drum de mii de oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 2.000 de persoane au participat, ieri, în Focşani, la înmormântarea locotenent-colonelului ştefan Bălan şi a soţiei acestuia, Maricica, în ziua în care cei doi ar fi împlinit 39 de

Peste 2.000 de persoane au participat, ieri, în Focşani, la înmormântarea locotenent-colonelului ştefan Bălan şi a soţiei acestuia, Maricica, în ziua în care cei doi ar fi împlinit 39 de ani.
La funeralii, precum şi la ceremonia militară organizată la sediul Batalionului 280 Infanterie au participat, printre alţii, ministrul apărării, Teodor Atanasiu, şi şeful Statului Major al Armatei, generalul Eugen Bădălan. Cu această ocazie, locotenent-colonelul ştefan Bălan, care a fost comandantul batalionului, a fost decorat cu Ordinul Virtutea Militară în grad de comandor pentru militari cu însemn în război. Decretul de conferire a medaliei a fost semnat de preşedintele Băsescu pe 28 iunie, iar distincţia trebuia oferită pe 28 iulie, la întoarcerea în ţară a ultimului detaşament din Batalionul 280 Infanterie. Cei 450 de militari conduşi de locotenent-colonelul ştefan Bălan au activat, timp de şase luni, în Irak, îndeplinind 1.500 de misiuni de escortă şi pază. ştefan şi Maricica Bălan au murit, în ziua revenirii din Irak, într-un accident rutier. Fetiţa lor de 14 ani se află în comă profundă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite