Colegiul Medicilor a pornit razboiul impotriva Ministerului Sanatatii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pachetul legislativ de reforma sanitara promovat de ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, este respins de catre Colegiul Medicilor din Romania (CMR). "Nicolaescu are o viziune comunista. Mai exista

Pachetul legislativ de reforma sanitara promovat de ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, este respins de catre Colegiul Medicilor din Romania (CMR).
"Nicolaescu are o viziune comunista. Mai exista doar trei tari in lume in care exista astfel de practici in sistemul sanitar: Cuba, Coreea de Nord si Vietnam", a declarat secretarul general al CMR, Vasile Astarastoaie. Mircea Cinteza, senator PNL si fost ministru al sanatatii, afirma ca Eugen Nicolaescu este "un politician trecator". Clubul Roman de Presa a incercat sa medieze tensiunile dintre CMR si Ministerul Sanatatii, iar Nicolaescu a promis, miercuri, ca va revizui pachetul legislativ in ceea ce priveste subordonarea CMR. Colegiul Medicilor n-a mai asteptat si a pornit o adevarata revolta impotriva ministrului. Colegiul solicita revizuirea pachetului de legi si incetarea etichetarilor jignitoare la adresa profesionistilor din sistemul sanitar. "Nicolaescu m-a facut mafiot, a zis ca slujesc unor grupuri de interese si ca am distrus sistemul sanitar. Intr-adevar, reprezint un grup de interese; interesele personalului medical", a declarat secretarul general al CMR. "Cerem ca acest pachet de legi sa fie dezbatut articol cu articol in parlament. In caz contrar, CMR va convoca o adunare generala si se vor lua masuri drastice", a conchis prof. Mircea Cinteza. Ieri, ministrul sanatatii a declarat ca isi va da demisia in cazul in care nu va reusi sa duca pana la capat reforma din sistemul sanitar. "Nu voi ceda nimic din principiile de reforma. Daca nu pot face reforma, voi parasi ministerul, pentru ca nu am venit aici sa fiu doar in galeria ministrilor", a declarat Eugen Nicolaescu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite