Colectare selectivă a deşeurilor, pe malul apei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principalele bazine hidrografice din ţară vor beneficia de infrastructură pentru colectarea deşeurilor. Astfel, Administraţia Naţională Apele Române va monta pe malurile râurilor şi pe

Principalele bazine hidrografice din ţară vor beneficia de infrastructură pentru colectarea deşeurilor. Astfel, Administraţia Naţională Apele Române va monta pe malurile râurilor şi pe falezele litoralului 300 de coşuri de gunoi pentru colectarea plasticului, metalului şi hârtiei.

Campania Administraţiei Apele Române, intitulată "Să păstrăm apele curate", se va derula pe parcursul acestei veri, cu sprijinul companiei Holcim, care pune la dispoziţie cele 300 de coşuri.

Acţiunea ANAR a demarat, ieri, la Mangalia, unde au fost montate primele cinci astfel de coşuri, urmând ca restul de 45, alocate falezelor, să fie montate săptămânile următoare la Vama Veche, Costineşti, pe plaja Monden din Constanţa şi în zonele Cernavodă şi Hârşova.

Omul, principalul vinovat

Iniţiativa ANAR vine pe fondul datelor raportului privind calitatea apelor care confirmă degradarea râurilor în 2007 faţă de anul precedent. Astfel, multe din cursurile de apă încadrate în categoria I de calitate au trecut la categoria a doua. În acelaşi timp, apele de calitate proastă (IV) şi foarte proastă (V) nu au înregistrat progrese, menţinându-se la aceleaşi valori ca şi în anul anterior.

Reprezentanţii ANAR susţin că principalul factor care determină această situaţie este influenţa agenţilor economici, industriali şi agricoli asupra nivelului de poluare a apelor. Numai în ultima lună au fost descoperite aproape 200 de puncte de depozitare necontrolată a deşeurilor menajere, provenite din construcţii, peturi, rumeguş sau material lemnos.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite