Codul lui Da Vinci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

HBO, duminică, ora 20.00 Secrete îngropate ies la iveală după aproape 2000 de ani Filmul este o ecranizare a romanului omonim de Dan Brown, şi este regizat de Ron Howard.

HBO, duminică, ora 20.00

Secrete îngropate ies la iveală după aproape 2000 de ani

Filmul este o ecranizare a romanului omonim de Dan Brown, şi este regizat de Ron Howard. Povestea începe când Robert Langdom şi Sophie Neven încearcă să dezlege o crimă bizară.

Corpul curatorului de la Muzeul Luvru din Paris este găsit fără viaţă, cu o serie de coduri şi simboluri desenate pe el, motiv pentru Ron şi frumoasa Sophie să încerce să decopere criminalul.

Drepturile cinematografice pentru film au fost cumpărate pentru 6 milioane de dolari americani. Muzeul Luvru a permis utilizarea locaţiilor sale pentru filmări, în timp ce Abaţia Westminster a refuzat să permită accesul camerelor de filmat pe amplasamentul său. Catedrala Lincoln a înlocuit Abaţia Westminster, primind 100.000 de lire sterline pentru drepturile de filmare.

La premiera peliculei la Festivalul de la Cannes, cei 2.000 de spectatori şI critici de film care au vizionat filmul, nu au avut o reacţie prea favorabilă. La scena în care se spune că Sophie Neven (interpretată de Audrey Tautou) este urmaşa lui Iisus Cristos, sala a izbucnit în hohote de râs, iar la final, în loc de aplauze, "Codul lui Da Vinci" a avut parte doar de fluierături.

Coloana sonoră a filmului este compusă de Hans Zimmer.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite