Codul de Procedură Penală, retrimis la parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, ieri, că a trimis parlamentului spre reexaminare legea de modificare a Codului de procedură penală (Cpp), pe motiv că schimbările operate vizează

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, ieri, că a trimis parlamentului spre reexaminare legea de modificare a Codului de procedură penală (Cpp), pe motiv că schimbările operate vizează protejarea clientelei politice a actualei puteri.

"Dacă aş fi promulgat legea astăzi (ieri, n.r.), ieşeau de sub urmărirea penală persoane precum Patriciu, Tender, Năstase, Şereş, Păcuraru, Chiuariu, Nagy, Remeş, Mihăilescu", a spus şeful statului. Băsescu a acuzat Legislativul că, pentru a-şi pune la adăpost clientela, a mers până acolo încât a acceptat modificări ale Cpp care pun în pericol siguranţa naţională a României.

Potrivit preşedintelui, aproape toate elementele de noutate aduse legii vizează accentuarea drepturilor persoanelor învinuite sau inculpate şi implică restrângerea gravă a prerogativelor organelor judiciare implicate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite