Codruţa Kovesi: Armele furate de la Detaşamentul de pompieri Dorohoi vor fi expertizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii militari au dispus efectuarea mai multor expertize în vederea stabilirii dacă armele furate pe 21 ianuarie din Detaşamentul de pompieri Dorohoi au fost sau nu folosite până au fost descoperite de anchetatori, a declarat procurorul general al României, Codruţa Kovesi.

Aceasta a precizat că "primele indicii arată că aceste arme nu au fost folosite, totuşi s-a dispus expertiza pentru a avea certitudinea. După ce vor fi finalizate aceste expertize, după ce martorii vor fi cu toţii audiaţi, probabil se va stabili cu exactitate ce s-a întâmplat acolo".

Procurorul general al României a explicat astăzi, la Botoşani, că ancheta a confirmat, până acum, că "între cele două persoane care au decedat a existat un conflict de natură personală care a stat la baza întâmplării tragice care a avut loc".

Reamintim că în 21 ianuarie, un subofiţer de la Detaşamentul de pompieri Dorohoi, Gabriel Atodiresei, în vârstă de 25 de ani, l-a omorât pe comandantul pazei, Adrian Ciobanu, de 26 de ani, apoi a furat 13 pistoale şi 240 de gloanţe şi a fugit din unitate.

În aceeaşi zi, el a fost găsit mort într-o pădure din apropierea municipiului Dorohoi, iar ancheta a stabilit că acesta s-a împuşcat în cap cu două dintre armele furate, relatează Agerpres.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite