Codecs deschide şcoala de resurse umane în septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primele cursuri pentru practicienii în resurse umane, organizate de Codecs şi Chartered Institute of Personnel and Devlopment (CIPD), vor începe în septembrie. Programele se adresează atât

Primele cursuri pentru practicienii în resurse umane, organizate de Codecs şi Chartered Institute of Personnel and Devlopment (CIPD), vor începe în septembrie. Programele se adresează atât tinerilor ce-şi doresc o carieră în resurse umane, cât şi profesioniştilor ce vor să-şi îmbogăţească şi să-şi certifice cunoştinţele specifice.

Karin Lazăr lucrează de aproape un an în calitate de Coordonator Resurse Umane într-o companie multinaţională, fapt ce îi oferă o mulţime de satisfacţii, dar şi responsabilităţi faţă de angajaţi şi angajatori, după cum apreciază chiar ea. "Îmi doresc ca oamenii cu care lucrez să aibă încredere în mine şi în pregătirea mea, iar la sfârşitul zilei, când îmi fac bilanţul, să ştiu că am putut ajuta pe oricine mi-a cerut sprijnul sau sfatul", spune Lazăr.

Pentru aceasta, ea a căutat un curs care să îi ofere posibilitatea de a parcurge toate aspectele importante ale resurselor umane. Lazăr este unul dintre primii cursanţi ai HR Vocational School, fondată printr-un parteneriat al Codecs cu Chartered Institute of Personnel and Devlopment (CIPD). Cursuri predate de practicieni recunoscuţi Programul pregăteşte cursanţii pentru activitatea de resurse umane şi are o puternică orientare practică. El se adresează deopotrivă tinerilor ce doresc să înceapă o carieră cât şi celor care sunt deja implicaţi în domeniul resurselor umane.

Programul cuprinde 120 de ore de predare "faţă în faţă", împărţite în câte trei întâlniri lunare. Acestea au caracter opţional şi se desfăşoară sub forma de consultaţii pe câte o temă specifică fiecărei întâlniri. La ele se adaugă cinci ateliere de câte două zile, la care însă participarea este obligatorie. La ateliere vor veni practicieni recunoscuţi de piaţă care vor povesti despre un proiect pe care l-au condus în domeniul în care activează şi posedă experienţă maximă.

Absolvenţii programului primesc calificarea "Certificate in Personnel Practice", eliberată de Codecs şi Chartered Institute of Personnel and Development şi recunoscută internaţional. Cursurile nu se vor desfăşura doar în Bucureşti. Cursanţii din ţară vor putea opta pentru centrele internaţionale CIPD din Timişoara, Cluj şi Iaşi, în funcţie de apropierea geografică.

Cei mai mulţi dintre cursanţii înscrişi şi persoanele care şi-au manifestat interesul de a se înscrie sunt cei care au pătruns în domeniul resurselor umane recent şi vor să se instruiască. O a doua categorie de public e reprezentată de tinerii care vor să pătrundă în acest domeniu.

În cea de-a treia categorie sunt companiile. Din multinaţionale organizatorii aşteaptă persoanele care implementează strategii şi politici de resurse umane, iar din cele mici şi mijlocii, autohtone se vor înscrie chiar cei care sunt în poziţii mai înalte de resurse umane, cei care fac strategia. "În momentul de faţă avem o companie care a înscris o grupă completă de 12 persoane, dar cu siguranţă nu o să fie singura", spune Roxana Mocanu, director al HR Vocational School.

"Acum putem să începem serii de câte şaizeci de persoane. În cazul în care vor fi presiuni mai mari asupra noastră din partea pieţei şi vom completa înainte de 31 august prima serie, este posibil să mai începem una până la sfârşitul anului", spune Mocanu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite