Cod galben: Vin trei zile de ploi şi frig!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Temperatura aerului va scădea cu aproximativ 8-10 grade faţă de norma climatologică Agenţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă avertizare meteorologică cod galben, valabilă în

Temperatura aerului va scădea cu aproximativ 8-10 grade faţă de norma climatologică

Agenţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă avertizare meteorologică cod galben, valabilă în intervalul 5-7 septembrie. Fenomenele vizate sunt răcirea accentuată, intensificări ale vântului şi cantităţi de apă însemnate.

Vremea se va răci accentuat în toată ţara, începând din regiunile vestice, astfel încât temperatura aerului va ajunge la valori mai scăzute cu aproximativ 8 - 10 grade Celsius faţă de norma climatologică a acestei perioade a anului.

Vântul va prezenta intensificări în toate regiunile, îndeosebi în zilele de miercuri şi vineri, cu viteze de până la 60-65 de km/oră şi la munte de 80-100 de km/oră.

Astăzi, vremea se răceşte şi devine instabilă în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua, exceptând estul teritoriului, unde ploile se vor semnala local, îndeosebi după-amiaza şi noaptea. Vor fi mai ales averse, însoţite de descărcări electrice. Izolat vor fi condiţii de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 30 litri/mp şi, izolat, mai ales la munte, 50 litri/mp.

Vântul va sufla cu intensificări temporare îndeosebi în regiunile extracarpatice şi în zona montană. La altitudini mai mari, precipitaţiile pot fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Temperaturile maxime vor avea valori cuprinse între 10 şi 18 grade Celsius în jumătatea de vest a ţării şi între 18 şi 28 de grade Celsius în cea de est, cu cele mai ridicate valori în sud-est.

Temperaturile minime se vor situa între 4 şi 14 grade Celsius. Cu toate acestea, meteorologii spun că, în linii mari, septembrie va fi o lună frumoasă şi caldă, deşi ploile nu vor lipsi. Precipitaţiile vor reveni la normal, rămânând puţin peste medie doar în vestul şi nordul ţării.

Abia în octombrie vremea se va răci, dar nu va ploua foarte mult. Luna noiembrie va aduce ploi şi temperaturi oscilante, iar spre sfârşitul lunii vom avea parte chiar de nopţi geroase, mercurul termometrelor putând coborî până la minus 10 grade Celsius.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite