Coaliţia "portocalie", în pragul rupturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nici nu s-a uscat bine cerneala pe acordul semnat săptămâna trecută de cele trei formaţiuni politice din Ucraina: "Ucraina noastră", Blocul Iuliei Timoşenko şi Partidul Socialist privind

Nici nu s-a uscat bine cerneala pe acordul semnat săptămâna trecută de cele trei formaţiuni politice din Ucraina: "Ucraina noastră", Blocul Iuliei Timoşenko şi Partidul Socialist privind crearea unei "coaliţii democratice", că au şi apărut neînţelegerile.
De la început, preşedintelui Iuşcenko nu i-a plăcut acordul, pe care l-a acceptat doar pentru a nu fi acuzat de trădarea idealurilor coaliţiei "portocalii". Este evident că acesta nu poate accepta ideea ca fosta sa aliată să ocupe postul de premier. Nu întâmplător, Igor Jdanov, prim-locţiitor al preşedintelui Comitetului Executiv al partidului proprezidenţial "Ucraina Noastră", a declarat, marţi, că nu va exista o coaliţie "portocalie" dacă Iulia vrea să fie prim-ministru şi că este necesar să fie luate în calcul toate variantele. Chiar dacă acesta a negat că formaţiunea sa poartă negocieri cu "Partidul Regiunilor" al lui Viktor Ianukovici, Iulia Timoşenko a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că, în spatele ei, Iuşcenko poartă convorbiri cu partidul ex-premierului Ianukovici, cu care ar fi convenit deja crearea unei coaliţii parlamentare, ceea ce ar arunca-o pe "prinţesa portocalie" în opoziţie. Aceasta nu şi-a pierdut însă speranţa şi l-a invitat pe preşedinte să conducă personal negocierile privind crearea unei "coaliţii democratice".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite