Coaliţia a constatat că legea ANI nu e legea ANI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii Coaliţiei au constatat luni seara că forma proiectului de lege privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Integritate, aflat în prezent în dezbaterea Comisiei juridice a Camerei, nu

Liderii Coaliţiei au constatat luni seara că forma proiectului de lege privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Integritate, aflat în prezent în dezbaterea Comisiei juridice a Camerei, nu este cea corectă.
Surse din arcul guvernamental au declarat că, în vreme ce premierul Călin Popescu Tăriceanu negocia cu PC şi UDMR susţinerea actului normativ prioritar pentru integrare, mai-marii Coaliţiei şi-au dat seama că proiectul a suferit modificări importante undeva pe traseul Palatul Victoria-Palatul Parlamentului. Potrivit surselor citate, udemeriştii au susţinut că în cuprinsul actului normativ primit de Legislativ apar prevederi care fuseseră eliminate în şedinţa de guvern în care s-a convenit asupra formei legii ANI. Unii membri ai Coaliţiei o suspectează pe Monica Macovei, ministrul justiţiei, pentru aceste inadvertenţe şi speculează că experţii MJ, deşi au desfiinţat capitolul pe care UDMR l-a respins de la început, au strecurat unele dintre prevederile lui în alte segmente ale textului. Liderii Uniunii au precizat că şi-au dat acordul pe o variantă a actului normativ în cauză, care nu cuprindea prevederi referitoare la incompatibilităţi şi la conflictul de interese, într-o şedinţă de guvern condusă chiar de preşedintele Traian Băsescu. Partidul Conservator a declarat, ieri, că nu va susţine proiectul Macovei, ci se va lupta în parlament pentru propriul proiect pe care îl consideră mult mai dur.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite