Coacăzele, tonic al sistemului nervos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dintre fructele de pădure, coacăzele deţin un procent remarcabil de vitamina C (de circa 5 până la 10 ori mai mare decât lămâia). Un meniu care conţine coacăze este un tonic care sporeşte

Dintre fructele de pădure, coacăzele deţin un procent remarcabil de vitamina C (de circa 5 până la 10 ori mai mare decât lămâia). Un meniu care conţine coacăze este un tonic care sporeşte rezistenţa organismului nostru şi ne apără de viroze în sezonul rece. Fitoterapeutul Eugen Giurgiu recomandă aceste fructe bolnavilor de gută, reumatism şi litiază biliară, dar şi celor care au nevoie de un tonic al sistemului nervos.

Reţeta săptămânii

Friptură de curcan cu sos de coacăze
Calorii: 240/porţie
Timp de preparare: 50 de minute

Ingrediente: doi piepţi de curcan, 100 g coacăze, 2 linguri iaurt degresat, ulei de măsline, o lingură de făină, o lingură de cimbru, două roşii mari.

Preparare: carnea, stropită cu sucul roşiilor şi puţin ulei, se lasă la rece cel puţin 3 ore. După aceea, o condimentăm cu cimbru şi o aşezăm în tavă. Turnăm deasupra ulei (4 linguri) amestecat cu 20 de linguri de apă. Stropim friptura, din când în când, cu sosul din tavă. Separat, amestecăm iaurtul cu 10 linguri de apă, făina, 2 linguri de ulei şi coacăzele zdrobite. Când friptura este aproape gata, turnăm deasupra ei acest sos.

După 10 minute, scoatem tava din cuptor. Friptura se serveşte cu salată de crudităţi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite