Clujul va fi vitrina lui Emil Boc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii consideră  că cel mai important oraş al Transilvaniei se va dezvolta cu Emil Boc instalat la Palatul Victoria

Viitorul primar al municipiului Cluj-Napoca va fi doar o persoană care va executa ceea ce îi propune „pila”clujenilor din fruntea Guvernului. Sociologii, analiştii economici şi cei politici văd în anii care urmează un Cluj modern, cu toate că prin plecarea lui Boc oraşul a suferit o pierdere esenţială.
„Pila de la Guvern”
„Oraşul o să progreseze. Vor veni mai mulţi bani de la Guvern. Urbea se va dezvolta, iar accentele care definesc trăsăturile Clujului se vor schimba în bine”. Astfel vede Silviu Ispas, directorul Institutului de Formare Economică şi Socială viitorul oraşului. Analistul economic este optimist, deoarece „Cluj-Napoca nu va fi altceva decât vitrina lui Emil Boc”. Iar asta deoarece, consideră el, „avem o pilă la Guvern”, un lucru prin care municipiul de pe Someş este avantajat în comparaţie cu restul oraşelor.
Sociologul Norbert Petrovici este de aceeaşi părere, adăugând că şi noul primar are un rol important în ceea ce priveşte viitorul. „În ceea ce-i priveşte pe cetăţeni, lucrurile vor decurge de la bine în sus dacă noul primar va reuşi să le demonstreze că merită să aibă încredere în el”, a spus Petrovici.
Pe plan politic, „un Guvern condus de un clujean este o şansă pentru oraş şi regiune”, consideră analistul politic Gabriel Bădescu. El este singurul specialist care ne-a vorbit şi de riscuri. „Criza economică ar putea să contribuie la un final prematur al guvernării Boc, iar urmarea ar fi o scădere bruscă a influenţei oraşului, chiar sub nivelul actual”, a precizat Bădescu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite