Clujul, centru naţional de recrutare de stewardese

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şapte companii aeriene din Orientul Mijlociu angajează, până la sfârşitul anului, 2.000 de români. Tinerele cu aspect fizic plăcut şi bucătarii sunt la mare căutare.

Arabii caută stewardese şi bucătari români. Şapte companii aeriene şi-au anunţat intenţia de a recruta personal de bord prin Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj. Cu salarii de 2.500 de dolari lunar, locuinţă de serviciu, transport, pregătire gratuită şi asigurare de sănătate, arabii speră că vor găsi, în România, destule persoane care să aplice pentru locurile de muncă oferite. 

Condiţii severe

Mai exact este vorba de 2.000 de joburi până la finele anului.  Prima serie de recrutare va fi demarată de joi, la Cluj-Napoca. AJOFM Cluj va organiza un târg în incinta Casei de Cultură a Studenţilor, până în 20 februarie.
Primul angajator este Gulf Air, ce are nevoie, în prima fază, de 100 de persoane. Aplicanţii trebuie să aibă minim 1,62 metri înălţime, diplomă de Bacalaureat, să cunoască limba engleză, să ştie să înoate, iar experienţa în ospătărie constituie un avantaj. Angajatorii caută atât fete, cât şi băieţi. Cartelul Meecti, care se ocupă de intermedierea locurilor de muncă pentru cele şapte companii aeriene arabe, intenţionează chiar să formeze la Cluj-Napoca o şcoală de însoţitor de bord, pentru viitorii angajaţi.

Recrutarea, doar la Cluj

Beneficiile oferite nu sunt de ignorat: salariul net este de 2.500 de dolari, lunar, contractul se încheie pe un an de zile, iar angajaţilor li se vor pune la dispoziţie toate condiţiile necesare unui trai decent.
Companiile realizează zboruri transatlantice. De asemenea, arabii recrutează personal de bord şi din alte ţări, cum ar fi Italia sau Spania. Pentru personalul român, recrutarea va fi realizată, exclusiv, la Cluj-Napoca, prin intermediul AJOFM.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite