Clujenii se duc la ştrand în Ungaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Staţiunea maghiară Hajdusoboszlo a surclasat Băile Felix şi este preferată de ardeleni pentru condiţiile oferite La numai 60 de kilometri de Vama Borş, localitatea Hajdusoboszlo

Staţiunea maghiară Hajdusoboszlo a surclasat Băile Felix şi este preferată de ardeleni pentru condiţiile oferite

La numai 60 de kilometri de Vama Borş, localitatea Hajdusoboszlo primeşte cu fiecare sezon tot mai mulţi turişti români, cu precădere din Ardeal. Preţurile accesibile şi serviciile impecabile îi determină pe români să dea o fugă la sfârşit de săptămână pentru a face o baie în apa termală din staţiune.

Băile termale sunt principala atracţie a staţiunii. Oriunde întorci privirea zăreşti un bazin aburind în curtea vreunui hotel ori o piscină interioară. Tratamentele oferite aici sunt foarte variate, fiind indicate în special persoanelor mai în vârstă, care suferă de afecţiuni articulare, dar sunt perfecte şi pentru bolile ginecologice.
Oriunde mergi, ungurii încearcă să te facă să te simţi respectat, iar cele 14 hoteluri din staţiune îţi oferă o gamă largă de distracţii.

Dacă doresc să opteze pentru un sejur mai intim, dar la fel de ieftin, turiştii pot alege unul din sutele de apartamente de închiriat în pensiunile şi casele din Hajdusoboszlo. Aici, preţul porneşte cam de la 3.000 de forinţi pe noapte (cca 44 de lei). Dacă alegi un hotel, preţurile ajung la zeci de euro pe noapte, dar serviciile sunt pe măsură.

La trei ore distanţă de Cluj

Din Cluj-Napoca până la Hajduszoboszlo sunt aproximativ 230 de kilometri, care pot fi parcurşi cu maşina în maximum 3 ore. Cei mai mulţi dintre turişti aleg să meargă cu autobuzele având destinaţie specială şi care circulă toată săptămâna. Autocarele pleacă miercurea, vinerea şi duminica din Cluj-Napoca, la ora 5 dimineaţa, şi se întorc în aceleaşi zile la ora 18, ora Ungariei. Preţul unei călătorii dus este de 50 de lei, iar un bilet dus-întors costă 80 de lei.

"Staţiunea este aproape de Cluj, iar serviciile sunt foarte bune", a fost de părere Mathe Tibor, de la agenţia de turism Smiley Travel. "În plus, preţurile sunt accesibile în această perioadă, de exemplu, o persoană trebuie să scoată din buzunar 18 euro pentru a dormi în cameră la o vilă din staţiune. Dacă alege un hotel de 3 stele, îl costă 35 de euro pe noapte, iar un sejur de 7 zile nu costă mai mult de 265 de euro la un hotel de 3 stele", a mai spus agentul.

Cel mai mare Aqua Park din Ungaria

Asociaţia Turistică Hajdusoboszlo include mai multe hoteluri din staţiune, plus cel mai mare Aqua Park din ţară. Pentru 2.500 de forinţi pe zi, turiştii au acces la 30 de hectare cu 13 piscine diferite: cu apă termală, cu valuri, de înot, precum şi o plajă mediteraneană cu un lac pentru bărci, care se întinde pe 6.200 de metri pătraţi.

Atracţia principală o reprezintă însă cele nouă tobogane uriaşe, pe lângă care mai există minitobogane, terenuri de volei pe plajă, de tenis şi fotbal, dar şi o piscină acoperită de dimensiuni olimpice. "Am apucat să merg de 1 Mai la Aqua Park în Hajduszoboszlo", ne-a declarat Adina Pop, o clujeancă ce a vizitat până acum staţiunea maghiară de mai multe ori. "Sincer, prefer să fac un drum de două-trei ore până acolo şi să dau câţiva bănuţi în plus decât să merg la orice ştrand de la noi din oraş sau chiar la Felix. E mult mai frumos şi mai curat la unguri decât la noi, iar turiştii sunt trataţi foarte bine", a mai spus clujeanca.

Băile Felix, în declin

Staţiunea orădeană face faţă tot mai greu concurenţei de peste graniţă. Nu există atracţii deosebite pentru turişti, iar un alt impediment îl reprezintă preţurile care nu se reflectă în condiţiile oferite. De exemplu, o noapte petrecută la pensiunile de 3 margarete costă între 70 şi 90 de lei, în timp ce la hotel preţurile pornesc de la 120-160 lei/noapte, cu micul dejun inclus. Mai rentabile sunt sejururile de 7 zile, dar şi aici preţurile variază între 465 de lei la hotelurile de 2 stele şi 840 de lei la cele de 4 stele.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite