Clujenii se antrenează la Băişoara pentru Austria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce oraşul este pustiu, la 60 de kilometri de Cluj-Napoca pârtia de schi de la Băişoara este supraaglomerată

Peisajul feeric, zăpada şi starea bună a pârtiei de la Băişoara i-au scos pe mii de clujeni din casă, staţiunea situată la 60 de kilometri de oraş fiind luată cu asalt în aceste zile. Perioada dintre Crăciun şi Revelion este cea mai propice pentru împătimiţii sporturilor de iarnă, care profită de zilele libere pentru a petrece ore întregi pe pârtie. Şi asta mai ales pentru că pârtia de la Muntele Băişorii este cea mai căutată din judeţul Cluj, fiind cel mai bine întreţinută. Astfel, zilnic ajung aici până la 3.000 de maşini.

Cozi la teleschi

Pe lângă plăcerea de a schia sau a te da cu placa sau cu săniuţa, a bea vin fiert sau a mânca mici la minus zece grade Celsius, distracţia se poate traduce şi altfel: locuri de cazare epuizate, maşini parcate şi la cinci kilometri distanţă de pârtie, cozi la teleschi sau la puţinele restaurante din staţiune. Nebunia începe încă de jos, unde traficul este mai intens decât în Cluj-Napoca. Coloane de maşini şi nervi pentru un loc de parcare pe marginea drumului. Cinci poliţişti de la postul comunal şi de la Serviciul Poliţiei Rutiere asigură fluidizarea traficului, însă cu dificultate. „Sunt mulţi şoferi nesimţiţi, spun că au cabană sus, şi se întorc după 45 de minute”, spune agentul principal Gigel Chirca. De multe ori, Ambulanţele întârzie şi o jumătate de oră din această cauză. S-a îmtâmplat şi vineri, când aceasta a ajuns cu întârziere la un caz de fractură.
Ajunşi sus, clujenii se înghesuie să ajungă pe pârtie. Cei care nu au echipament sportiv, pot închiria de aici, la preţuri accesibile. Neplăcerile continuă când ajung jos, deoarece sunt nevoiţi să stea la coadă cel puţin zece minute la teleschi.

Pârtia din Feleac s-a deschis azi

Mulţi dintre cei ce au ajuns zilele acestea la Băişoara s-au declarat, însă, mulţumiţi de condiţii. „Nu e ca în Austria, dar este bine. Într-o jumătate de oră ajungem sus, şi seara ne întoarcem la Cluj. Aşa, nu mai suntem nevoiţi să plătim şi cazarea”, spune Alin Pop, care a venit cu soţia şi băiatul de cinci ani să schieze. Alţii îşi fac antrenamentul pentru luna ianuarie, când preţurile sunt mult mai accesibile în staţiunile din Austria, unde obişnuiesc clujenii să îşi petreacă concediul de iarnă. „Merg din 10 ianuarie , până atunci vin aici”, spune Ionuţ Feneşan, un împătimit al snowboard-ului. În ceea ce priveşte locurile de cazare pentru Revelion, acestea sunt deja ocupate. Pe de altă parte, astăzi la ora 14.00 s-a deschis şi pârtia din Feleac. Aceasta are o lungime de aproape 800 de metri şi beneficiază de nocturnă.

Preţuri de iarnă

  • Închiriere sanie  - 10 lei/zi
  • Închiriere schi  - 30 lei/zi
  • Închirieie snowboard  - 40 lei/zi
  • Închiriere ATV  100 lei/oră
  • Teleschi - 4 lei/tură
  • Vin fiert - 4 lei/paharul
  • Bere - 5 lei
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite