Clujenii oscilează între Festivalul Cartofului şi Maximum Rock

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În weekendul ce tocmai a trecut, clujenii au avut motive, dar şi locuri în care să petreacă. Prima ediţie a Festivalului Cartofului s-a desfăşurat sâmbătă şi duminică în comuna clujeană

În weekendul ce tocmai a trecut, clujenii au avut motive, dar şi locuri în care să petreacă. Prima ediţie a Festivalului Cartofului s-a desfăşurat sâmbătă şi duminică în comuna clujeană Râşca, cea mai renumită din judeţ pentru această legumă, în prezenţa numeroşilor reprezentanţi ai partidelor politice din Coaliţie şi ai administraţiei locale şi judeţene.
Deşi au o recoltă bogată, localnicii s-au plâns preşedintelui Consiliului Judeţean, Marius Nicoară, că nu au cum să vândă, că trebuie să se deplaseze în pieţele clujene, pentru acest lucru. Politicienii din Alianţă şi-au adus la festival importante efective de tineri, îmbrăcaţi în tricouri galbene şi portocalii, în contrast evident cu hainele de sărbătoare ale localnicilor.
Rockeri grei la Maximum Rock
Cel de-al doilea festival a fost Festivalul Maximum Rock. Aflat la cea de-a treia ediţie, festivalul s-a desfăşurat pe Aeroportul din Cluj, vineri şi sâmbătă, şi a adunat peste 1.000 de spectatori tineri. Festivalul a fost susţinut şi de Centrul Antidrog Cluj, cu voluntari şi bani. La mesajul antidrog transmis prin muzică, au consimţit şi membrii trupei germane de gothic metal, Crematory.
Chitaristul Mathias Hechler s-a arătat încântat de ideea de a face festivaluri cu acest mesaj. "La noi se fac îndemnuri împotriva consumului de droguri de pe scenă, iar consumul, în loc să fie combătut, este tolerat". Au mai cântat americanii de la WAS, Catamenia, Winterhorde, Voices of Silence, Avatar, Trooper, Seven, Defect, trupa bulgară Korozy fiind, după unele surse, nelăsată la graniţă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite