Cluj: Cu mic, cu mare, în vizită la Bastionul Croitorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clujenii s-au grăbit de la primele ore ale dimineţii, să vadă cu ochii lor cum arată noul Centru de Cultură Urbană, inaugurat ieri în Turnul Croitorilor, proaspăt restaurat.

La ora 10.30, mai bine de 10 persoane, tineri şi bătrâni, se plimbau prin vechiul turn, admirând fotografiile de epocă şi reproducerile după stampe.

Cei prezenţi, în special persoanele în vârstă, au dorit să afle programul Centrului, ce se va întâmpla în zilele următoare la fiecare nivel al turnului şi ce se află în subsolul clădirii. „Scuzaţi mizeria din turn. Ieri a avut loc inaugurarea şi nu am avut încă timp să facem curat”, a fost replica dată de persoanele însărcinate cu oferirea informaţiilor, vizitatorilor curioşi. De altfel, turiştii au obţinut date complete despre istoria Bastionului de pe panourile afişate în interior.

Grupul de adolescenţi care a vizitat, de asemenea, Bastionul în jurul orei 11.00, s-a dovedit însă mai critic cu modul în care turnul a fost restaurat, râzând pe seama geamurilor de termopan.

„Uite geamuri termopan!”, se amuzau ei. Tinerii n-au părăsit însă turnul înainte de a-şi face poze cu telefonul lângă cavalerul în armură, care străjuia intrarea la etajul unu. Vizitatorii nu au putut însă servi o cafea sau un suc în incinta cafenelei, deoarece aceasta va fi deschisă doar de săptămâna viitoare.

Centrul de Cultură Urbană este deschis pentru public de luni până vineri, de la orele 8.30-17.00, sâmbătă de la 10.00-17.00 şi duminică de la 10.00-14.00. Aici vor avea loc conferinţe, expoziţii şi emisiuni televizate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite