Cluj: „Ar fi frumos un muzeu subteran în Piaţa Unirii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În fiecare dimineaţă, pe cluj.adevarul.ro va fi postat un „top” al celor mai frumoase şi mai urâte trei lucruri din oraş, aşa cum sunt ele văzute de clujeanul al cărui portret îl veţi putea lectura în aceeaşi zi, în „Adevărul de Seară”, ediţia de Cluj-Napoca.

Aurel Bulbuc este un profesor de istorie care, deşi ajuns la vârsta de 75 de ani, se „încăpăţânează” să ducă mai departe istoria şi tradiţiile din comuna Iclod, unde a pus bazele unui muzeu.

Clujul frumos: „Îmi plac mult pieţele din centrul Clujului. Piaţa Mihai Viteazu, Piaţa Avram iancu - acum că a fost modernizată - şi, evident, Piaţa Unirii. Aici ar fi frumos să fie un muzeu subteran, care să pună în valoare descoperirile arheologice. Accesul să fie din Piaţă, pe trepte, iar cei interesaţi să poată vedea de aproape vestigiile. Am văzut unul similar în Ungaria, la Szeged. De ce nu s-ar putea şi la noi?”

Clujul urât: „Nu sunt deloc de acord cu ceea ce s-a făcut pe Bulevardul Eroilor. La circulaţia care este, la ora actuală, în oraş nu ştiu dacă era momentul potrivit pentru amenajarea în acest fel a zonei. Acolo trebuie să fie un spaţiu destinat fie pietonilor, fie maşinilor. Nu amândurora”

Citeşte povestea profesorului de istorie Aurel Bulbuc. Află ce întâmplare nefericită i-a îndreptat paşii spre studiul istoriei şi cum a reuşit să „inventeze” un muzeu într-o comună din judeţul Cluj.


„Greu mai găseşti oraş în Europa care să aibă clădiri atât de frumoase precum Clujul”
„Nu-mi plac terasele prăfuite de pe «zona pietonală»”
„Corcoduşul nu are ce căuta ca plantă decorativă în oraş”

Scrie-ne despre Clujul tău la rubrica de comentarii de mai jos sau pe adresa cluj@adevarul.ro

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite