În Cluj se blochează roţile maşinilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soluţia radicală va fi adoptată pentru a-i obliga pe şoferi să parcheze regulamentar Conducătorii auto care parchează ilegal în Cluj-Napoca vor fi rău arşi la buzunare. Ei trebuie să

Soluţia radicală va fi adoptată pentru a-i obliga pe şoferi să parcheze regulamentar

Conducătorii auto care parchează ilegal în Cluj-Napoca vor fi rău arşi la buzunare. Ei trebuie să plătească minimum 100 de lei pentru deblocarea roţilor maşinii.

Trotuare ocupate de maşini, pietoni care circulă pe carosabil, spaţii verzi transformate în parkinguri ad-hoc, tramvaie blocate de maşinile parcate aiurea sunt imagini de care noii consilieri locali vor să scape la Cluj-Napoca. Cu doar 70 - 80 de maşini ridicate săptămânal de cele două autospeciale ale primăriei clujene, această metodă s-a dovedit falimentară.

Astfel, consilierii locali vor adopta mâine o nouă strategie, care prevede amenzi usturătoare pentru şoferii care parchează ilegal.

Noua strategie presupune posibilitatea de a bloca autovehiculele sau remorcile care staţionează neregulamentar. Această măsură a fost luată şi de alte autorităţi locale din Ardeal, de exemplu la Baia Mare.

În Sibiu, Târgu Mureş sau Oradea se procedează încă doar la amendarea şoferilor "indisciplinaţi".

În Cluj-Napoca, nu sunt suficiente locuri de parcare, dar nici şoferii nu aleg să folosească parkingurile, mai ales dacă acestea se află la distanţă de câteva sute de metri de locurile unde trebuie să ajungă. Parkingul "Leul" din Piaţa Mihai Viteazul, aflată în centrul Clujului, riscă să dea faliment întrucât este ocupat în proporţie de numai 5%.

Deblocarea,în 30 de minute

Noul regulament prevede că vor fi blocate maşinile parcate în zonele sau străzile pe care sunt deja amplasate indicatoare care avertizează asupra ridicării vehiculului, adică în special în centrul oraşului. Vor fi blocate autovehiculele staţionate pe un loc de parcare rezervat, sau fără achitarea taxei, pe spaţii verzi, în intersecţii, treceri de pietoni, staţii de autobuz sau de taxi.

Operaţiunea de blocare va fi făcută de o echipă a Regiei Autonome a Domeniului Public, la cererea sau cu aprobarea primăriei sau a reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al judeţului Cluj. Deblocarea se va face în maximum 30 de minute după ce conducătorul vehiculului face dovada achitării contravalorii prestaţiei. Dacă în 4 ore de la blocarea vehiculului nu se plăteşte deblocarea, maşina va fi ridicată.

În centru trebuie să te învârţi două ore ca să găseşti un loc de parcare. Parkingul Leul este gol, dar dacă vrea omul să stea numai 5 - 10 minute nu merge până în parking
Mogyarosi Albert
taximetrist

Cât costă deblocarea

Pentru deblocarea roţilor la maşini, şoferii vor trebui să plătească sume care diferă în funcţie de greutatea autovehiculului:

100 lei pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone şi pentru toate categoriile de remorci

150 lei pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone

20 lei în plus pentru fiecare 12 ore de întârziere

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite