Cluj: De la biserică la loto

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înainte sau după slujba de duminică, clujenii au făcut o oprire la agenţiile loto pentru a completa un bilet. Chiar dacă toţi joacă cu gândul la marele premiu, clujenii sunt conştienţi că au şanse infime să intre în posesia lui.

Premiul de peste 9,5 milioane de euro de la extragerea loto de astăzi i-a atras pe clujeni la agenţii. Pe ultima sută de metri, înainte de închiderea agenţiilor, mii de clujeni şi-au completat bilete la jocul loto 6/49. Este al doilea premiu ca valoare în istoria acestui joc, reportul ajungând la o valoare de peste 38 de milioane de lei. Premiul la categoria I nu a mai fost câştigat de anul tercut, de la jumătatea lunii decembrie, când valoarea câştigului a fost de 290.000 de euro.
La cele două agenţii din Piaţa Unirii, lumea trece pe la ghişeu înainte sau după slujba de duminică. „După ora 12.00, când iese lumea de la biserică, trec pe la agenţie. Dar multă lume vine cu 10 minute înainte de închidere”, spune Eniko Olah, angajata agenţiei din Piaţa Unirii nr. 6.

Îşi încearcă norocul şi în Germania

Silviu Silaghi, în vârstă de 46 de ani, spune că joacă aproape în fiecare săptămână, dar „speranţele-s deşarte”. „Nu s-a întâmplat nici măcar patru numere să prind. Cred că-i vrăjeală că trece atâta timp fără să câştige nimeni, dar tot jucăm”, spune clujeanul, care joacă printr-o cunoştinţă şi la Loteria din Germania.

Traian Abrudan spune că joacă destul de des şi „investeşte” o grămadă de bani în acest joc. „Nici nu ştiu câţi bani am băgat în bilete. Astăzi am băgat două bilete şi o combinaţie colectivă de 10 oameni. Am câştigat câte 1.000 de lei la extragerile din 1 şi 5 ianuarie din acest an, dar tot pe minus cred că sunt”, spune Traian Abrudan.

Vasile Popescu, în vârstă de 58 de ani, joacă câte o variantă când premiile sunt mai mari. „Mai joc şi la colective la mine în Mărăşti şi am mai câştigat de câteva ori, dar astea au fost de mult timp”, spune clujeanul.
Ileana Filip, în vârstă de 50 de ani, joacă în fiecare săptămână câte o singură variantă. „Dacă este să ai noroc, poate să-ţi cadă o găleată cu noroc în faţă. Vin de la biserică, dar nu cred că este un păcat”, spune Ileana Filip.

Felicia Todericiu joacă „sporadic”, când are bani. „Vin de la biserică şi îmi pun şi aici contribuţia”, spune clujeanca. Livia Vuşcan îşi aştepta o prietenă în faţa unei agenţii. „Trebuie să te fereşti de vicii şi jocurile sunt un viciu. Eu nu joc pentru că nu cred în câştigurile spontane. Cine are noroc, să fie sănătos”, spune clujeanca în vârstă de 63 de ani.







Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite