Cluj: Universitatea Babeş-Bolyai caută studenţi de limbă germană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) îşi va dezvolta şi consolida linia de studii în limba germană, pregătindu-se să preia candidaţi din alte ţări profilaţi pe studii cu acest profil lingvistic, au decis astăzi membrii Consiliului de Administraţie al instituţiei, anunţă Agepres.

„Având în vedere împrejurarea că interesul pentru studiile în limba germană este în creştere în diferite ţări, precum şi împrejurarea că în unele specializări capacitatea de absorbţie a universităţilor din ţările respective este excedată, iar în facultăţi şi la catedre ale UBB s-au organizat concursuri pe posturi şi s-au obţinut posturi didactice pentru linia de studii în limba germană”, se arată în decizia Consiliului de Administraţie.

Această horărâre va fi pusă în aplicare de prorectorul responsabil cu studiile în limba germană, se precizează în aceeaşi hotărâre.

În acest sens, decanatele şi consiliile profesorale vor analiza, până la 20 decembrie, proiectele de dezvoltare şi de consolidare a liniilor de studii în limba germană, prin preluarea de candidaţi cetăţeni români şi de candidaţi cetăţeni ai altor ţări, în conformitate cu reglementările legale.

Totodată, prorectoratul responsabil cu studiile în limba germană şi Centrul de Cooperări Internaţionale vor edita un pliant de prezentare a oportunităţilor de studii în limba germană de la UBB, destinat candidaţilor din diferite ţări

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

image
image
image
image

   

image
image
image
image

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS, contactează-ne prin Yahoo! Messenger sau e-mail, vizualizează pe YouTube producţiile video realizate de redactori. Fii mereu în legătură cu redacţia prin intermediul Facebook, Hi5 sau MySpace



Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite