Cluj: Tragedia de la Reşita a salvat o viaţă la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre rinichii lui Lucian Cotoc a fost donat unei timişorence, operaţia fiind realizată la Institutul de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca.

O altercaţie care a avut loc, luni seara, într-un local din Reşiţa s-a sfârşit cu o moarte tragică, dar rinichii şi ficatul lui
Lucian Cotoc au fost donate pentru a salva viaţa a trei persoane.

Rinichiul ajuns la Cluj a salvat o timişoreancă

După ce au aşteptat mai bine de şase ore ca rinichiul să ajungă la Cluj, marţi, medicii clujeni au avut de ales între patru pacienţi cine va fi cel care va beneficia de un nou rinichi. 

„Pacienta este o femeie din Timişoara, internată la clinica noastră”, ne-a spus medicul Dan Luscalov, coordonatorul de transplanturi al Institutului de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca.

Potrivit acestuia, pacientul a fost ales în urma analizelor făcute tuturor potenţialilor primitori. Decizia a fost luată după ce s-a constatat că timişoreanca era pacienta care avea nevoie cât mai repede de un rinichi nou.

Opreaţia a durat patru ore

Operaţia, care a început în jurul orei 17.00 şi a ţinut până seara, aproximativ patru ore, a decurs bine, iar în acest moment pacienta se află la secţia de terapie intensivă.

Dacă totul merge bine, aceasta va putea pleca acasă în 10-15 zile, potrivit medicului Luscalov.

Familia pacientei nu a fost de acord să vorbească cu presa şi nici ca numele să fie făcut public.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite