Cluj: Taximetriştii fără licenţă, scoşi din trafic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii care au deja autorizaţie de funcţionare îi reclamă pe colegii lor care nu au reuşit să se licenţieze

Taximetriştii fără licenţă de funcţionare sunt urmăriţi în trafic. Astfel, în 24 şi în 25 martie, poliţiştii rutieri au amendat 94 de şoferi de taxi, suma la care se ridică sancţiunile fiind de peste 29.000 de lei.

Deşi autorităţile susţin că depun eforturi pentru a-i identifica pe cei care nu au autorizaţie de funcţionare, procesul este destul de dificil.

„Se anunţă unul pe altul prin staţie”, susţine inspectorul Mircea Rotar, din cadrul Serviciului de Poliţie Rutieră (SPR) Cluj. Astfel, cu ocazia acestei acţiuni, doar cinci taximetrişti au fost amendaţi pentru lipsa autorizaţiei de funcţionare. Amenda în acest caz este destul de mare, între 5.000 şi 25.000 de lei.

Restul sancţiunilor aplicate au vizat încălcări ale regulilor de circulaţie.

„Suntem între ciocan şi nicovală”

Radu Marian, reprezentantul Camerei Taximetriştilor din Cluj-Napoca, susţine că situaţia a ajuns, în primul rând, o problemă socială.

Potrivit restricţiilor impuse de Legea 68, a taximetriei, în Cluj-Napoca rămân fără autorizaţie de funcţionare peste 500 de şoferi. „Sunt oameni care au copii de hrănit, rate ipotecare, şi rămân fără o sursă de venit”, spune Marian.

Pe de altă parte, cei care practică meseria de mai mult timp se simt ameninţaţi, deoarece, spun ei, li se ia pâinea de la gură. „Suntem între ciocan şi nicovală. Din păcate, există un exces al numărului de taximetrişti la Cluj-Napoca”, a completat Radu Marian.

De altfel, multe din reclamaţiile ce au provocat acţiunea Poliţiei Rutiere au venit exact de la şoferii mai vechi, ce deţin autorizaţie de funcţionare.

În perioada următoare, controalele se vor înăspri în trafic, atât din partea Serviciului de Poliţie Rutieră, a Oficiului pentru Protecţia Consumatorului,  dar şi din partea Registrului Auto Român. 

.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite