Cluj: Taximetriştii fac planton la Primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 50 de taximetrişti s-au adunat la sediul Primăriei din Cluj-Napoca, în această dimineaţă,  pentru a solicita autorităţilor locale suplimentarea numărului de autorizaţii de taximetrie.

 „Vrem să se elibereze autorizaţii pentru ca să putem să lucrăm legal, să se verifice istoricul acordării autorizaţiilor de taximetrie, dar şi să se anuleze toate autorizaţiile taximetriştilor a căror maşini nu îndeplinesc condiţiile impuse de lege”, a declarat Mircea Scoarţă, unul dintre protestatari.

Aceştia au explicat că, în acest moment, neavând un loc de muncă, nu-şi pot plăti ratele pentru maşinile achiziţionate. „Vin sărbătorile de Paşte, nu avem ce pune pe masă şi în plus am o rată lunară de 600 de euro. Nu ne putem întreţine familiile”, a explicat Aurelian Pop, un alt taximetrist. 

Taximetriştii au stat de vorbă timp de oră cu Dacia Crişan, directorul executiv la Direcţia Patrimoniul Municipiului şi Evidenţa Proprietăţii, care le-a ascultat toate doleanţele celor prezenţi. „S-au făcut demersuri şi se continuă demersurile pentru modificarea legii. Aveţi, vă rog, răbdare”, le-a explicat Dacia Crişan taximetriştilor prezenţi.

Câteva sute de taximetrişti clujeni au rămas fără autoritaţii, ca urmare a schimbării legislaţiei, de la 1 aprilie. Citeşte detalii şi votează online: Cine crezi că trebuie să reglementeze activitatea taximetriştilor?

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite