Cluj: Studenţii basarabeni din Cluj au plecat să voteze în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două sute de studenţi basarabeni care studiază în Cluj-Napoca au plecat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, spre Bucureşti, pentru a vota la alegerile pentru Parlamentul Republicii Moldova.

Potrivit liderului Asociaţiei Tinerilor Basarabeni (ATB) din Iaşi, Dan Caranfil, studenţii basarabeni au ales să meargă să voteze în Capitală şi nu în localităţile de domiciliu din Republica Moldova întrucât s-au temut să nu fie opriţi la graniţă de către vameşii moldoveni, anunţă Mediafax.

"Puteam merge să votăm în localităţile din Republica Moldova unde avem domiciliul, însă nu am vrut să riscăm, pentru că nu sunt atât de sigur că ni s-ar fi permis accesul pe teritoriul Republicii Moldova. Comuniştii ar face orice, numai să nu ajungem la vot", a spus liderul ATB.

El a precizat că alte câteva sute de tineri basarabeni aflaţi în alte oraşe ale României se vor deplasa duminică la Bucureşti pentru a vota. Astfel, de la Suceava au plecat aproximativ 150 de studenţi cu trei autocare, de la Galaţi vor merge 100 de persoane, iar de la Cluj alţi 200 de basarabeni.

Tinerii basarabeni vor vota la secţia amenajată în incinta Ambasadei Republicii Moldova la Bucureşti.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite