Cluj: Ştrandurile se pregătesc să îşi deschidă porţile (FOTOREPORTAJ)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clujenii vor beneficia în această vară de serviciile a trei ştranduri, care îşi vor deschide porţile începând cu luna mai, în funcţie şi de condiţiile meteorologice.

Cele trei ştranduri clujene care vor funcţiona în această vară sunt Clujana, aflat în cadrul bazei sportive Turism Transilvania, Sun, administrat de Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) Cluj şi Complexul Olimpic de Nataţie. Primele care îşi vor deschide porţile sunt Clujana şi Sun.

„Noi, lucrările de reparaţii şi întreţinere le vom termina cel mai târziu pe 15 mai. Depinde şi de timp, dacă vremea va fi frumoasă, în două-trei zile am umplut bazinul şi îi putem da drumul”, a declarat Ioan Puşcaş, proprietarul ştrandului Clujana.

Ştrandul Clujana va beneficia din acest sezon de un spaţiu verde mărit, dar şi de un parc de joacă pentru copii, care va fi utilat cu balansoare şi tobogane.

Fără investiţii majore la Sun

Lucrările de reparaţii şi întreţinere erau în toi azi la ştrandul Sun din cartierul Grigorescu. Administratorii acestuia preconizează că în circa două săptămâni ştrandul va fi gata să-şi primească clienţii.

„Vrem să fie cel puţin la fel de curată apa ca şi anul trecut, dacă nu chiar mai bine. Nu s-au făcut mari investiţii datorită faptului că se doreşte realizarea Aquaparkului pe locul ştrandului”, a declarat Maria Iepure, administratorul ştrandului. Acesta îşi va deschide porţile cel mai probabil la data de 10 mai.

Criza financiară a stopat investiţiile

Bazinul descoperit din cadrul Complexului Olimpic de Nataţie, situat lângă Sala Sporturilor îşi va deschide porţile abia pe 15 iunie.

„Până nu primesc elevii vacanţă nu prea avem clienţi, decât în weekend, şi asta doar în funcţie de vreme. Costurile de consum ar fi prea mari, în condiţiile în care trebuie să încălzim apa la 26 de grade Celsius”, a explicat Vasile Pop, administratorul complexului.

Clujenii ar fi putut beneficia aici în premieră în acest an şi de un bazin mic, destinat copiilor, dar şi „familiştilor”, însă lucrările au fost stopate din cauza crizei financiare.

„Partea de instalaţie a fost finalizată. Dacă nu ne-ar fi afectat şi pe noi problemele economice, am fi făcut un complex cum nu este în ţară. Acest bazin mic ar fi fost un fel de oază de linişte, pentru că nu ar fi fost agreaţi teribiliştii”, a adăugat Vasile Pop.

Acesta nu a putut preciza dacă se va finaliza construcţia noului bazin anul viitor, însă a declarat că spaţiul va fi folosit pentru plajă. 

Celelalte ştranduri, Record şi Municipal nu vor funcţiona nici în acest an. „E nevoie de o investiţie de 100.000 de euro, pentru a îndeplini criteriile necesare de funcţionare, investiţie pe care actualul proprietar, Societatea Trisom S.A, nu este dispusă să o facă”, a declarat Cristian Oprescu, administratorul bazei sportive Record.

Bazin olimpic la standarde ridicate

Universitatea „Babeş- Bolyai" va beneficia de un bazin olimpic cu circuit închis, dotat la cele mai înalte standarde, în locul fostului bazin olimpic din Parcul Sportiv „Iuliu Haţieganu”. Lucrările vor fi finalizate anul acesta în luna octombrie.

Preţuri

Clujana: 10 lei pentru copii şi 12 pentru adulţi
Sun: 10 lei
Bazinul Olimpic: 10 lei pentru copii şi 13 pentru adulţi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite