Cluj: Stingeţi lumina!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oraşul de sub Feleac se alătură „Orei Pământului”. De la ora 20.30, clujenii sunt invitaţi să stingă lumina, într-un gest simbolic menit să atragă atenţia asupra încălzirii globale

La Cluj-Napoca, mai multe iniţiative se alătură campaniei mondiale a World Wide Fund for Nature (Fondul Mondial pentru Natură). Printre acestea, filiala locală a Greenpeace şi un grup de studenţi de la Geografie şi Biologie, susţinuţi de Asociaţia Studenţilor din Universitatea Sapientia, Uniunea Studenţească Maghiară din Cluj, Consiliul Studenţilor din Colegiul Reformat Apafi Mihaly şi Asociaţia Transilvania Verde.

La nivel mondial, s-au alăturat campaniei 2.848 de oraşe din 83 de ţări, iar peste 800 de clădiri sau obiective vor rămâne fără iluminat.

Primăria Cluj-Napoca s-a alăturat în cele din urmă campaniei, anunţând ieri că va stinge iluminatul arhitectural al clădirilor care aparţin de municipalitate.

„E o veste bună că Primăria s-a alăturat, la fel cum au anunţat cele din Bucureşti, Braşov, Botoşani, Tulcea sau Timişoara”, spune Gocz Tibor, organizator din partea grupului de studenţi la Geografie. Zoltan Pal, asistent la Facultatea de Geografie a Universităţii „Babeş-Bolyai”, crede că această oră simbolică se poate transforma într-o conştientizare pe termen lung asupra freneziei cu care consumăm energia electrică.

Citeşte restul textului: Clujul se alătură „Orei Pământului”

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite