Cluj: Ce a răspuns primarul Sorin Apostu clujenilor care i-au scris pe cluj.adevarul.ro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Sorin Apostu a acordat un interviu pentru „Adevărul de Seară”, în care a răspuns punctual problemelor sesizate de cetăţeni prin intermediul site-ului nostru.

Clujenii care au accesat în cursul dimineţii de miercuri http://cluj.adevarul.ro i-au solicitat primarului să ofere soluţii cu privire la diverse puncte „fierbinţi” de pe agenda oraşului, precum situaţia taximetriştilor, situaţia traficului din zona centrală sau cea a reparaţiilor la străzi.

Georgeta Sabo i-a făcut primarului o serie de sugestii, precum interzicerea claxonatului la nunţi, interzicerea bătutului covoarelor între blocuri sau sancţionarea celor care lasă alarmele maşinilor să sune mai mult timp. „Am notat propunerile doamnei. O parte sunt lucruri care se pot face, o altă parte, însă, nu”, a declarat primarul Sorin Apostu. Aceeaşi cititoare a solicitat un răspuns referitor la acordarea titlurilor de proprietate pentru terenuri situate în Someşeni. „Există mai multe legi care s-au suprapus şi se bat cap în cap. Unele nu permit continuarea eliberării unor titluri de proprietate”, a fost răspunsul lui Sorin Apostu.

Referindu-se la problema taximetriştilor, semnalată de Laura Ştef, primarul a subliniat faptul că aceasta are două laturi: „Sunt cei cu licenţă, care fac presiuni să rămână legea cum e şi să nu se mai elibereze autorizaţii, şi cei care nu au, şi care vor modificarea legii”.

Răspunsul primarului la sesizarea lui Cosmin, cu privire la reabilitarea drumului care face legătura între Cluj-Napoca şi Muntele Băişorii, a fost acela că acel drum nu este administrat de Primăria Cluj-Napoca. „Mi-ar plăcea, totuşi, să fim ca la Braşov, unde Poiana Braşov aparţine de oraş”, a completat Apostu.

Edilul clujean a explicat şi modul în care se vor efectua lucrările din Piaţa Unirii. Tudor, un cititor al site-ului nostru, a reclamat faptul că, odată cu închiderea laturilor Est şi Vest ale pieţei, traficul va fi din nou „sugrumat”. „În prima fază a lucrărilor din Piaţa Unirii nu se va închide nicio latură. După ce vom reuşi să scoatem traficul greu şi de tranzit din oraş, după ce va fi terminat parkingul de sub statuia lui Mihai Viteazu – cel târziu la începutul anului 2011 – vom face un studiu. Abia atunci vom putea discuta despre o eventuală închidere  a laturilor”, a afirmat primarul Sorin Apostu.

Cu privire la problema lucrărilor de pe strada Retezat, sesizate de Adrian S., primarul a menţionat că acestea nu sunt încă finalizate. 

Citiţi interviul complet astăzi în „Adevărul de Seară”

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite