Cluj: Sondaj/ Zid rece sau gard viu. Ce votezi pentru Parlamentul Europei ?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O construcţie tri-dimensională menită să atragă atenţia trecătorilor cu privire la alegerile pentru Parlamentul European 2009 a fost amplasată astăzi în Piaţa Unirii.

Reprezentanţii Biroului de Informare al Parlamentului European în România au instalat în centrul municipiului Cluj-Napoca un obiect neconvenţional, prin care şi-au propus să atragă atenţia opiniei publice cu privire la alegerile europene, care au fost fixate pentru data de 7 iunie.

Construcţia tri-dimensională instalată în Piaţa Unirii este menită să completeze o campanie de panouri şi se axează pe tema frontiere-migraţie, de unde şi mesajul „Cât de deschise trebuie să fie graniţele noastre?”, afişat sub reproducerea unui turn de cetate, respectiv a unui gard viu.

„La Cluj, cetăţenii români au ocazia să vadă în premieră unul dintre elementele surprinzătoare ale campaniei pan-europene: instalaţia tri-dimensională menită să provoace alegătorii să răspundă la una din temele în raport cu care va trebui să se pronunţe Parlamentul European, în baza opţiunilor pe care le vor exprima cetăţenii europeni participând la alegeri”, se arată într-un comunicat al Biroului de Informare al Parlamentului European în România.

Campanie de conştientizare

Vor fi 57 de astfel de sculpturi tri-dimensionale de mărime impresionantă, care vor relua patru din cele 10 motive ale campaniei. Acestea vor fi amplasate în peste 100 de oraşe. Obiectivul este să provoace polemici, discuţii, sau întrebări legate de semnificaţia lor.

La nivelul Uniunii Europene, zece teme vor fi puse în discuţie prin intermediul diferitelor instrumente de comunicare: Energie/schimbare climatică, Reglementarea pieţelor financiare, Siguranţa cetăţeanului, Cercetare, Bugetul Uniunii Europene, Protecţia consumatorului, Migraţie, Anti-discriminare, Standardizare şi Surse de energie.

Campania va include de asemenea o cabină interactivă multimedia, care îi va invita pe cetăţenii europeni să îşi exprime dorinţele pentru Europa printr-un mesaj video.

image
Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite