Cluj: Sondaj/ Taaaaaaaxiiiii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De astăzi, în Cluj-Napoca nu au voie să circule decât 1.200 de taxiuri, deşi oraşul are nevoie de 4.000

Începând de astăzi, legislaţia care priveşte numărul taximetrelor din oraşe a fost modificată, astfel încât numărul autorizaţiilor pe care municipalitatea clujeană are voie să le emită este de doar 1.200.

Primarul Sorin Apostu a declarat că legea 68/2008 prevede ca numărul autorizaţiilor de taximetrie este de maxim patru la mia de locuitori, un număr prea mic pentru Cluj-Napoca.

Potrivit unui studiu realizat de Search Corporation la comanda primăriei, în municipiul Cluj-Napoca ar fi nevoie de 4.000 de taximetre, pentru a face faţă solicitărilor.

În prezent există 2.771 de autorizaţii emise de primărie. În acest context, pentru a se ajunge la limitele prevăzute de lege, municipalitatea nu va mai emite autorizaţii decât dacă numărul acestora scade sub limita de 1.200.

„Dupa 1 aprilie, taximetriştii cărora le expiră autorizaţia nu vor mai primi una noua de la municipalitate. Acest proces va dura până când numărul taximetriştilor va fi de 1.200 în Cluj-Napoca”, a spus Raimonda Boian, purtătorul de cuvânt al primăriei.

Taximetriştii sunt revoltaţi

Modificarea actului normativ, care intră astăzi în vigoare, va lăsa fără un loc de muncă majoritatea taximetriştilor din oraş, consideră reprezentantul firmei Nova, Istvan Bodor. „Legislaţia e făcută prost. La sfârşitul anului expiră toate autorizaţiile, deci practic niciun taximetrist nu va mai avea voie să lucreze dacă primăria nu va mai putea emite licenţe”, consideră acesta.

Taximetristul Marius Filipaş este de părere că o astfel de măsură îşi bate joc de cei care practică această meserie. „E incredibil ce se întâmplă, niciodată nu am văzut să se interzică cuiva să lucreze. Asta se face acum, ne interzice nouă să lucrăm. Gândiţi-vă, e ca şi cum ar reduce numărul de magazine din oraş sau numărul celor care lucrează, de exemplu, în tâmplărie”, a spus taximetristul.

Nici Vasile Czako nu e de acord cu noul act normativ. „Ne pun pe noi să investim în maşini şi acte, ca apoi să vină să ne spună că nu mai avem voie să practicăm această meserie”, afirmă taximetristul.

Primarul municipiului Cluj-Napoca vrea o nouă modificare a legii, care să permită mai multe taximetre în oraş. El a spus că proiectul a fost trimis deja la deputaţii PD-L de Cluj, Daniel Buda şi Mircia Giurgiu, care urmează să îl depună în Parlament.

image
image

Ne pun pe noi să investim în maşini şi acte, ca apoi să vină să ne spună că nu mai avem voie să practicăm această meserie

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite