Cluj: „Raiul" şantierelor abandonate - revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa locală de astăzi scrie despre pericolul pe care îl reprezintă şantierele abandonate din oraş, dar şi despre ultimele statistici din domeniul imobiliar. De asemenea, ziarele locale prezintă situaţia din justiţia clujeană şi problemele cu care se confruntă o universitate particulară.

Atenţie la „hăurile" de lângă drum! Clujul este plin de şantiere abandonate. O tânără a căzut în groapa de fundaţie a unui şantier abandonat din Hasdeu, pentru că nu există un gard de protecţie corespunzător. Numai o minune face ca astfel de accidente să nu aibă loc zilnic, notează Monitorul de Cluj.

Cum stă Clujul în topul imobiliarelor. Preţurile locuinţelor se plasează imediat după Bucureşti. Deşi scăderile din ultimele luni au dus preţurile în jos, municipiul Cluj-Napoca se situează la acelaşi nivel cu Braşovul la apartamentele cu două camere în blocuri vechi, este mai ieftin decât Constanţa şi peste Iaşi sau Timişoara, cu mai mult de 100 de euro/mp, potrivit analizelor. Pe larg, în Ziua de Cluj.

Activitatea justiţiei clujene - blocată două ore din cauza grevei de avertisment a grefierilor. Peste 100 de persoane care fac parte din personalul auxiliar al Palatului de Justiţie Cluj au întrerupt ieri activitatea şi s-au adunat în holul de la parterul insituţiei pentru a protesta faţă de nepunerea în aplicare a contractului colectiv de muncă negociat în decembrie anul trecut cu Ministerul Justiţiei. Mai multe detalii în Făclia de Cluj.

Spiru Haret „prosteşte pe faţă” mii de studenţi. Cu doar două luni înainte de admitere, un nou conflict tulbură apele în învăţămîntul universitar. De această dată, în vizorul Ministerului Educaţiei a intrat Universitatea „Spiru Haret”. Cu marea majoritate a specializărilor de la Învăţămînt la Distanţă neautorizate, recent, conducerea instituţiei de învăţămînt superior a refuzat să se supună evaluării obligatorii a Agenţiei Române pentru Asigurarea Calităţii în Învăţămîntul Superior. Mai multe, ]n Foaia Transilvană.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite