Cluj: Procesul lui Leontiuc, suspendat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Cluj a suspendat ieri procesul lui Marius Leontiuc pentru soluţionarea unei excepţii de neconstituţionalitate

Judecătorii clujeni au sesizat, ieri, Curtea Constituţională cu privire la legalitatea unor articole referitoare la dreptul la un proces echitabil. Excepţia de neconstituţionalitate a fost înaintată de inculpata Bârla Nicoleta Paula, de profesie avocat.
Aceasta reclamă că prin stabilirea Curţii de Apel ca primă instanţă, în cazul în care inculpatul este avocat, nu este respectată egalitatea în faţa legii, dreptul la un proces echitabil şi accesul la justiţie.
„Se creează o inechitate în raport cu alte categorii de persoane care beneficiază de două grade de jurisdicţie, fiind judecaţi în primă instanţă de tribunal, cu posibilitatea de ataca hotărârea cu apel şi recurs”, se arată în motivarea excepţiei de neconstituţionalitate, citată de Mediafax.

Pagubă de peste 1 milion de euro

Marius Leontiuc a fost arestat în august 2008 de către Curtea de Apel Cluj şi a fost trimis în judecată de procurorii DNA Cluj în decembrie, alături de două reprezentante ale unei agenţii imobiliare, pentru asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, înşelăciune în convenţii, prin calităţi mincinoase şi mijloace frauduloase, cu consecinţe deosebit de grave, fals material în înscrisuri oficiale şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, falsificare de instrumente oficiale şi folosirea lor, precum şi participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual, toate în formă continuată.

Potrivit rechizitoriului, în perioada noiembrie 2005 – august 2008, Marius Leontiuc ar fi înşelat 120 de persoane, pretinzând avansuri pentru apartamente într-un bloc cu 10 – 16 etaje în Cluj-Napoca, care nu a mai fost construit niciodată. Paguba totală care a fost descoperită de procurori este 1.134.555 de euro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite