Cluj: Poliţistul care lucrează în somn (VIDEO + UPDATE 2)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un poliţist din comuna Frata a fost filmat în timp ce dormea într-o discotecă. Autorităţile spun că agentul a adormit din cauza unor afecţiuni medicale necunoscute, încă, deşi localnicii l-au mai văzut pe poliţist în astfel de ipostaze.

Evenimentul a avut loc în noaptea de Paşte, în discoteca Star din comuna clujeană Frata şi a fost relatat în premieră în această dimineaţă de cotidianul „Libertatea”.

Mai mulţi tineri s-au filmat în timp ce dansau în jurul poliţistului Viorel Hoza, care dormea buştean pe un scaun aflat pe marginea ringului de dans. Agentul este adjunctul şefului postului de poliţie al comunei, iar în noaptea incidentului acesta se afla în misiune, potrivit autorităţilor locale. Din punctul de vedere al petrecăreţilor, însă, omul legii a ieşit şi el la câteva pahare.

„L-am văzut când a venit în club, zâmbea şi părea că vrea să se distreze şi el. După un timp l-am revăzut, dar dormea deja pe scaun. De aceea l-au şi filmat prietenii mei, care spuneau că e băut”, ne-a spus unul dintre tinerii prezenţi în discotecă în acea noapte, care a refuzat să îşi dezvăluie identitatea.

Cu toate că atât primarul comunei Frata, Vasile Trif, cât şi reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj susţin că agentul a adormit din cauza problemelor medicale, nimeni nu ştie diagnosticul.

„Şi-a făcut analizele la un cabinet din Cluj-Napoca, dar nu ştiu să vă spun ce are”, ne-a declarat primarul. Nici reprezentanţii inspectoratului nu au avut la dispoziţie un diagnostic.

Sătenii l-au mai văzut dormind

Afecţiunile poliţistului au fost descoperite recent, iar în urma incidentului din noaptea de Paşte a fost demarată o anchetă internă, potrivit Ginei Pop, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj. Din acest motiv, Viorel Hoza va fi nevoit să intre în pensie de boală.

Contrar acestor informaţii stau, însă, declaraţiile primarului dar şi ale unei localnice. Vasile Trif ne-a declarat că agentul şi-a făcut analizele în urmă cu mai multe luni şi a aflat că suferă de o boală care-i provoacă somnolenţa, cu toate că acesta a continuat să lucreze şi în aceste condiţii.

„Nu a băut, a adormit. S-a mai întâmplat să păţească aşa. Şi noi, care eram de faţă, am început să râdem pentru că sforăia. Asta a fost mai demult, când i-am spus să îşi facă analizele să vadă ce e cu el”, a conchis primarul.

Pe de altă parte, Maria Cărăian, o localnică din Frata, ne-a spus că poliţistul a mai adormit şi altă dată în astfel de ipostaze. „E poliţist dinainte de Revoluţie, îl cunoaşte lumea. Majoritatea ştiu că adoarme fără să vrea”, ne-a povestit aceasta.

UPDATE 1 Bărbatului i se făcuse rău în discotecă şi este exclusă varianta că ar fi fost băut. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Cluj, Gina Pop, citată de Mediafax, poliţistul a acceptat pensionarea înainte de termen pe motiv de boală.

UPDATE 2 „Poliţistul suferă de apnee în somn, hipertensiune arterială şi rinosinuzită, pentru ultimele două fiind internat în spital în cursul lunii decembrie 2008. Simptomele acestor afecţiuni medicale, deşi au fost menţionate în Fişa medicală individuală a poliţiştului nu au fost aduse la cunoştinţa conducerii IPJ Cluj de către medici, pentru a putea fi luate măsuri de prevenire a unui astfel de incident”, se arată într-un comunicat al inspectoratului.

Conform reprezentanţilor instituţiei, IPJ Cluj a dispus cercetarea prealabilă a poliţistului în cauză şi a şefului Postului de Poliţie Frata, care deşi cunoştea că acesta adoarme instantaneu în orice moment de repaus, nu a adus la cunoştinţa şefilor ierarhici situaţia de fapt.
 


Poliţistul a fost filmat în timp ce dormea pe un scaun din discotecă

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite