Cluj: Poliţia Comunitară se specializează ca să prindă infractori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de la Poliţia Comunitară din subordinea Primăriei Cluj-Napoca vor fi instruiţi de Jandarmerie şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Cluj.

Instituţiile le vor pune la dispoziţie poliţiştilor comunitari fotografii şi imagini din bazele de date cu potenţialii infractori, pentru a-i recunoaşte în timpul patrulelor şi a preveni eventuale acţiuni ale acestora.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a declarat, joi, în şedinţa Comisiei de Ordine Publică de la Primărie, că ultimele jafuri înregistrate în oraş sunt de "rău augur" şi că din acest motiv este nevoie de o colaborare susţinută a Poliţiei, Jandarmeriei şi Poliţiei Comunitare.

„Clujul este o atracţie pentru diferite structuri, organizate sau nu. Ce s-a întâmplat în ultima vreme în oraş este un semnal de rău augur, dar, totuşi, este bine că nu au fost înregistrate victime. Trebuie să luăm măsuri, iar Poliţia Comunitară, Poliţia şi Jandarmeria să colaboreze. Trebuie să fim mai eficienţi împreună”, a declarat Apostu pentru Mediafax.

Şeful poliţiei vrea workshopuri

Comisarul-şef Ioan Rus Herdea, comandantul Poliţiei municipale, a propus stabilirea unor reguli privind colaborarea cu Poliţia Comunitară.

„Este nevoie de noi reguli. Sunt fapte de noutate care se întâmplă şi trebuie instruiţi cei de la Poliţia Comunitară. Ar trebui ca aceştia să vizioneze imagini şi fotografii cu persoane suspecte pentru a putea să îi recunoască pe stradă", a spus Rus Herdea.

Comisarul-şef Ioan Păcurar, şeful Inspectoratului Poliţiei Judeţene (IPJ) Cluj, a declarat că poliţiştii, împreună cu jandarmii, „au intrat în forţă şi au constituit patrule mixte, în zone cu risc ridicat ale municipiului”.

Poliţia Comunitară din cadrul Primăriei Cluj-Napoca are 166 de angajaţi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite